Kortenhoefse Plassen

Gert had een mooie route uitgestippeld door het Kortenhoefse Plassengebied. Om verdwalen met de groep van 15 leden te voorkomen, heeft hij het gebied zelf een paar keer verkend. Want verdwalen kan je er, ondanks de vele routebordjes.

IMAG0474 (2)Het voorspelde onweer was ´s morgens vroeg gepasseerd, de temperatuur was gezakt tot aangename waarden. Een keurige kanosteiger gaf ons toegang tot een vaart die het Hilversums kanaal oversteekt en het plassengebied ingaat, langs het dorp Kortenhoef. Op smalle, ondiepe slootjes kwamen gassen uit de bodem, een teken van actief bodemleven. Op sommige plaatsen kon je bedwelmd raken door rotte eierengeur, oppassen dus.
Gert leidde de groep door een doolhof van kronkelende slootjes, trekgaten, legakkers, en bloemrijke oevers door het plassengebied. We hielden lunchpauze op een stukje privé grond (‘de eigenaar komt hier nooit’, aldus Gert), waarbij veel snacks werden gedeeld. Op veel plekken was maar een smal spoor beschikbaar tussen de dichte begroeiing van waterlelies, we bewogen als een lange sliert over de plassen. De drie nieuwe leden Julienne, Jan-Cees en Elly peddelden goed mee. Met Alex als achtervaarder was het uitgesloten dat de nieuwe leden achterop konden raken.

Het was een mooie dag in de natuur van het Kortenhoefse Plassengebied, prima verzorgd door Gert en Nel, en afgesloten op onze steiger met een drankje en een duik in het water om af te koelen. Zie de foto´s op de fotopagina en Picasa.

Jaap
(foto’s van Nel)

This entry was posted in Toervaren, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.