Eindelijk de Oosterschelde!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVerslag grootwatertocht zondag 8 juni 2014

Na een aantal pogingen vorig jaar om op de Oosterschelde te varen (ondertussen zelf al wel elke keer verkenningstochten gevaren) is het nu dan eindelijk zo ver. Vorig jaar hadden we telkens teveel wind, daar hebben we vandaag overduidelijk geen last van.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de heenweg is het  windstil en het water is spiegel glad. Hierdoor wel de ideale omstandigheden voor de zeehonden om uitgebreid te poseren voor de foto (waar is die gebleven eigenlijk?).
Laura haar vocabulaire wat uitgebreid  zodat ze nu ook het woord Mosselzaadvangstinstallatie van Nederlands naar Engels kan vertalen (en andersom). De Zeelandbrug vanaf het water bewonderd terwijl het water er nog onderdoor stroomt. We komen keurig netjes rond de kentering  aan op het strandje bij Katshoek (de planning van Tjeerd klopt als een bus) . Een aantal vouwen zich hier onder een klein boompje voor een beetje schaduw  terwijl een aantal anderen de verkoeling in het water zoeken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOp de terugweg hebben we gelukkig een klein briesje zodat het wat minder warm is op het water. Ook staat er aanzienlijk meer stroom zodat we met de boeien en de kerktoren een aantal mooie transitopeilingen kunnen maken (we worden zeker 300 weggezet door de stroom). Vooral Alex heeft de smaak te pakken van het peilen en het op koers varen als onze voorvaarder, terwijl de zijvaarders als een stel herdershonden de groep (die liet zich soms iets meer wegzetten door de stroom) achter Alex probeert te laten varen.

Bij het oversteken van de vaargeul oefenen we met het oversteken van de vaargeul in  één linie (mooie techniek Tjeerd).
En … omdat het toch zo warm was hebben we de dag maar afgesloten met wat natte oefeningen omdat dat op het zoute water toch altijd weer anders is dan in de Doeshaven. Bij de Roggenplaat (de Schelpenbank) was het ideale plekje hiervoor  die ook nog eens mooie plaatjes opleverden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een heerlijke dag op een schitterend stukje Nederlands getijdewater waar ik zeker nog vaker ga varen.

Manon

Voor alle foto’s ga dan naar Foto’s of naar Picasa

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.