Welke klussen zijn geklaard?

Jaap heeft afgelopen week op de blog al een melding gemaakt, “Klussen geklaard”. Wat is er dan allemaal geklaard?

20140531_120547-1000Voor het eerst hebben we geëxperimenteerd met inschrijven op een klus van de klussenlijst, die helaas erg lang was geworden. Her en der was er achterstand, niet gek als je ziet dat het gebruik steeds intensiever wordt. Niet op alle klussen was vooraf ingeschreven. Op de grootste klus, het afronden van de verbouwing achter loods 1, 2 en 3 had zelfs niemand ingeschreven. Bij Kano Rijnland geen punt want er staan altijd wel onaangekondigde gasten voor je neus. Eerst zag ik bijvoorbeeld  een “oude” Pleij, daarna de “jonge”, met fruit en daarna weer de “oude”.  Uiteindelijk liepen er een stuk of twintig leden te zagen, polijsten, schuren of schilderen. Er werden labels genaaid, soep gemaakt en ga zo maar door.

Hopelijk zien leden die niet aanwezig waren ook wat er is gedaan. Soms loop je op de club 20140531_121928-1000en krijg je te horen wat er allemaal (nog) niet op orde is, terwijl er veel al wel op orde is. Bedenk dan dat er twintig man en vrouw hard hebben gewerkt en de Buurmannen er wekelijks mee bezig zijn.

Welke klussen hebben we aangepakt?

 • Er is een sleutelkastje gekomen naast de koelkast met daarin de sleutel van het hek, de container en de aanhangersloten. Overigens zijn de sleutels van het rode slot zoek. (wie o wie weet waar deze zijn);
 • Er zijn flink wat Eska’s gepolijst
 • De steiger voor minder validen is opnieuw vastgezet en Freek heeft gedoken met dank aan zijn kleine broertje;
 • Er is binnen en buiten geschilderd;
 • De CV kast is voorzien van een nieuwe drempel;
 • De rolluiken zijn nagezien en gerepareerd (later meer daarover);
 • Alle roldeuren hebben weer het nodige onderhoud gekregen, inclusief de veren;
 • De overgang tussen bar en kantine heeft na zes jaar op de lijst gestaan te hebben eindelijk zijn afwerkrandje gekregen;
 • Zwemvestbeugels zijn  opnieuw vastgezet;
 • We hebben ook de lunch van Nel en Manon (lekker soepje) weggewerkt;
 • Op vele helmen, spatzeilen en vesten zijn labels gekomen;
 • Overal lijken er ineens sponzen te groeien;
 • De douches bij de heren zijn nagekeken;
 • Etc.

20140531_121939-1000Helaas is de klussenlijst nog bijna net zo lang. Het zou dus zo maar kunnen dat we over een kleine twee maanden nogmaals een beroep op alle leden doen om nogmaals de handen uit de mouwen te steken om onze club gezond te houden.

Iedereen bedankt!!!!!!!
Namens Bestuur en Buurmannen

Siewert

20140531_125958-1000

 

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.