Tochtverslag Markermeer 20 april 2014

Het paard van Marken ligt voor Pampus

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp eerste Paasdag 2014 vertoonde een groepje van 9 mensen een vorm van paasontbijt-ontwijkend-gedrag. Het ruime sop trok harder dan het eieren zoeken. Op de planning stond een tochtje Almere – Marken. De weersomstandigheden gaven aanvankelijk wat reden tot twijfel. Waait het niet te hard in die hoek, moeten we wat anders doen? Zaterdagavond kwam het verlossende mailtje; het gaat door! gevolgd door een vroeg telefoontje op zondagochtend; het gaat toch niet door, w
e gaan wat anders doen.

Dat anders werd een rondje Pampus vanuit Muiderberg met een stevige windkracht 5. Het plan was, anderhalf uur pal Noord en dan kijken of we Oost of West afslaan om een stukje land te vinden om even te lunchen. Het plan werd halverwege aangepast:  toch maar naar Pampus. Het leek ons niet zo’n goed idee om dwars door een zeilwedstrijd heen te varen.

Op Pampus OLYMPUS DIGITAL CAMERAkregen we een gastvrij onthaal. Sinds dit jaar is het beleid voor kanoërs veranderd. Aanleggen is voor kano’s geen item meer, we zijn van harte welkom. Wel worden we gestimuleerd om van de horeca gebruik te maken; iets waar, zo bleek, niemand problemen mee had.

Na koffie, toebehoren en lunch in de zon en vooral uit de wind zijn we eerst nog een rondje om Pampus gevaren om vervolgens met een boog terug te gaan naar Muiderberg. De harde wind, de korte golven en de koers zorgden voor een enerverende terugtocht, die toch ook weer iets anders liep dan aanvankelijk gepland. Kortom steeds maar weer improviseren voor onze tochtleidster. Het ging haar erg goed af; bedankt Manon. Voor ons, de dappere AOLYMPUS DIGITAL CAMERAnfänger, voldoende uitdaging. We werden deskundig terzijde gestaan door de oude rotten.

Het was een leuke en leerzame tocht die zeker naar meer smaakt. En dat paard dat wacht wel op een volgende keer.

Leen

Voor alle foto’s ga dan naar Foto’s of naar Picasa.

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.