Schoonmaak Oude Rijn

Op Wereldwaterdag, 22 maart, deed Kano Rijnland mee aan de schoonmaak van de Oude Rijn. Van Harmelen tot Katwijk aan zee waren scholieren en andere vrijwilligers op de been en in de boot om de oevers vrij te maken van zwerfvuil. Tussen de kruising met de Does en het nieuwe aquaduct in aanbouw deden Rijnlanders Desiree, Alex, Adri, Peter Paul en Marco mee aan de actie, op de wal aangevoerd door Mathijs. Dit stuk van de Oude Rijn bestaat vooral uit harde oevers, hier viel niet veel op te vissen. Maar in de rietkragen langs de Does lag des te meer afval. Marco (‘bijna de Titanic achterna’) en Adri kwamen met hun Canadees steeds dieper in het water te liggen naarmate deze werd volgeladen met flessen, blikken en andere troep. Toen het afval uitgeladen en afgevoerd moest worden was de stichting Aquarius nergens te bekennen. Verder een prima actie die het verdient elk jaar herhaald te worden.

Zie ook Leiderdorps Weekblad, week 13, pag 7.

Jaap

This entry was posted in Algemeen, In het nieuws. Bookmark the permalink.

2 Responses to Schoonmaak Oude Rijn

  1. Marco says:

    Ha Jaap,
    Leuk stukje! 1 puntje: Adri en ik zaten in de Canadees die bijna de Titanic achterna ging als Gevulei boot.
    Groetjes, Marco

  2. Johna456 says:

    Howdy! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations? edagefdcdcak

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.