Vlakwaterprogramma

Op 29 januari heeft de Vlakwatercommissie het vaarprogramma voor het komend seizoen besproken. De commissie werd daarbij ondersteund door actieve leden die niet alleen voorstellen deden voor tochten, maar ook bereid zijn om als tochtleider op te treden. De commissie dankt Gerard W, Ab, Leon, Alex, Marco en Erik voor hun bijdragen. De nadruk ligt dit jaar op de wat kortere tochten. Dus ook leden die vorig seizoen weinig hebben gevaren en nieuwe leden die in mei met de introductiecursus beginnen, hebben een ruime keus uit diverse tochten. Het programma wijkt op 2 punten af van het in de Rijnvaarder van februari gepresenteerde programma.

Twee bijzondere tochten zijn het weekend op de Nieuwkoopse Plassen, 13 tot 15 juni en de tocht met gids, wegens het succes van de vorige jaren. Dit jaar wordt daarvoor de Hollandse Biesbosch bezocht, op 25 mei.

Er wordt geen cursus open kanovaren (Canadees) gegeven. In plaats daarvan bestaat de mogelijkheid om in het weekend op de Nieuwkoopse Plassen een dag Canadezen te huren.

De start is op zondag 6 april met de traditionele Koudehandentocht met soep en broodjes na afloop. Het seizoen wordt afgesloten met een nieuwe poging (vorig jaar werd de tocht afgebroken vanwege het slechte weer) om de polders en plassen van Vinkeveen te verkennen.

Veel leden hebben aangegeven dat de start van de avondtochten om 19:00 uur te vroeg is. Om aan deze leden tegemoet te komen starten dit jaar de woensdagavondtochten (vlakwater) het hele seizoen om 19:30 uur.

Zie voor alle tochten en de details het Vlakwaterprogramma 2014.

De Vlakwatercommissie,
Nel, Jos en Jaap

Dit bericht is geplaatst in Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.