Verslag Midwinternachttocht 11 januari 2014

Missie: het varen van de uitgestelde Midwintertocht van 21 december 2013
Datum: 11 januari 2014
Deelnemers:: Manon, Leon, Alex, Desiree, Marco, Gerrit, Mathijs , Leen, Rein en TjJeerd
Tochtleider: Rein
Startplaats: Nabij zwembad de Wasbeek in Sassenheim
Weersomstandigheden: vrijwel helder en bijna volle maan, weinig wind
Temperatuur: bijna tropisch voor de tijd van het jaar (-:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGelukkig was het deze winter (“what’s in an name” tot nu toe) mogelijk om onze in 2012 nieuw geboren traditie een vervolg te geven. Op het moment supreme in 2013 nl stormde het dusdanig, dat een tocht onmogelijk was zonder de volgende case voor de KNRM te worden. De instapplaats was super, een makkelijke instap waarbij het zelfs mogelijk was een peddelsteun te maken (wat niemand deed uiteraard, doorgewinterd als we inmiddels zijn). Manon waarschuwde ons tijdig voor we de graskant inliepen om te voorkomen dat we “glijend door de hondenpoep” (vrij naar Tol Hanse, Big City) de boten in zouden stappen. Via de verbindingssloot bereikten we de plassen.

De orientatie viel andermaal weer niet mee maar Manon, die het eerste gedeelte voor haar rekening nam, hield de koers toch aardig aan, daarbij mede geholpen door de navigatielichten op de oever. Af en toe werden we opegschrikt door zwermen vogels die het geheel een Hitchcock-achtige “the Birds”  sfeer gaven. De formatie OLYMPUS DIGITAL CAMERAmet voor- en achtervaarders werd, eenmaal op de plassen, al rap een gezellig zooitje ongeregeld maar achtervaarder Leen bleef trouw op zijn post. Via klassiekers als de Kleipoel, Koppoel en Boerenbuurt maakten we een mooie tocht over de plassen. Op het laatste deel van het traject ging Gerrit solo links uit de flank om naar huis te varen, bezorgd gadegeslagen door de rest van de groep. Bij aankomst zou hij SMS’en dat hij veilig thuis was…..

Terug op ons startpunt werden we nog vereeuwigd door diverse digitale media. Als uitsmijter trakteerde Manon op de legendarische Midwinterthermosflesknakworstjes (5x woordwaarde in Scrabble) waarvan het octrooi bij Arjan berust en had Marco nog wat cakejes in de aanbieding. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde tocht, Rein bedankt!

Marco van Son

Dit bericht is geplaatst in Grootwater, Verslagen, Verslagen, Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.