verslag beginnerstocht grootwater, 6 oktober 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tochtleider Freek in actie met in zijn kielzog Marian en Alex

Plaats van handeling: De Grevelingen.
Tochtleider: Freek

Op 6 oktober 2013 ging een illuster gezelschap, bestaande uit: Manon, Leen, Rein, Marco, Marian, Laura, Alex, Martine, Leon en Freek naar de Grevelingen. Voor een aantal was het hun eerste Grootwater ervaring. De onvermoeibare clubtrailer met wapperende handdoeken tussen de boten, getrokken door Marian en de superdrager op de auto van Alex zorgden voor het boottransport. Hoewel het er eerst naar uitzag dat de golven weleens teveel van het goede konden worden was het op de dag zelf vrijwel windstil en bijna zomers warm.

IMGP0253

Landing op het luncheiland, De Archipel

Op de instapplaats, bezoekerscentrum Grevelingen, gaf tochtleider Freek iedereen een kaart van het gebied en legde uit wat de bedoeling was: een rondtocht met lunch op een eilandje, De Archipel, op de route.

Nadat Rein met zijn toolkit nog een aantal boten had behoed voor een roemloze schipbreuk kozen we vanaf het strand van het bezoekerscentrum het ruime sop. Verrassend was het heldere water en dat je honderden meters uit de kant makkelijk naast je boot kon gaan staan, zo ondiep was het op sommige plaatsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zo helder was het …

Onderweg werden we nog gadegeslagen door 2 nieuwsgierige zeehonden en ook een bruinvis werd gespot in het boegwater van een plezierjacht. Tussendoor werd nog  wat geoefend in het kompasvaren. Leen hield de koers vrij strak aan. Alex daarentegen hield er een meer “swingende” koers op na. Voordeel bij hem was wel, dat we zo veel moeilijker door torpedo’s waren te raken.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lunchen op de Archipel

Leen had zijn lunch vergeten en vroeg, of we een boterham konden missen. Op het luncheiland werd hij dusdanig van rats-kuch en bonen voorzien dat het niet anders kan, dat hij bij thuiskomst met het surplus naar de voedselbank is gegaan!

Op de terugweg kwam er iets meer wind maar al met al bleef het wat dat betreft een tamme bedoening. Desalniettemin was het een zeer geslaagde dag, afgesloten met een positieve eindevaluatie. Bij terugkomst op de club werden de boten nog zoutvrij gemaakt. Deze fijne dag werd vervolgens afgesloten met een snackbarhap.

Voor alle foto’s ga dan naar Foto’s of naar Picasa

Marco

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.