Verslag Zeeland 15 september 2013

Zal het nu dan toch de Oosterschelde worden? Dat moest in Juli al eens afgezegd worden door te veel wind (als alternatief is er toen op de Kaag gevaren).

De avond ervoor spanden de windvoorspellingen erom. NW 3 draaiend naar ZW 4 met stoten 5 eind van de middag. Wikken en wegen, het besluit à we gaan de Oosterschelde doen.

’s Ochtends zeven uur: stormwaarschuwingen voor Zierikzee aan het eind van de middag. Het zou goed kunnen gaan als de wind zich netjes aan de afspraak houdt, maar ja wanneer houdt de wind zich nu precies aan afspraken? En dan krijg je nog uitgaand tij met ZW wind (wind tegen stroom). Opnieuw wikken en wegen, overleggen en besluiten.

Het wordt toch maar de Grevelingen in de verwachting daar in de loop van de middag mooi te kunnen surfen op het Springersdiep.

IMGP0225 (Kopie)IMGP0227 (Kopie)

Zo staan ’s ochtends tien Rijnlanders wederom op het strandje van de Grevelingen. Zonnetje erbij, klein beetje wind. Waarom nu niet de Oosterschelde? Wind? Waar?

Met z’n allen het plan doorgenomen, eerst maar eens naar Brouwershaven varen. Tijdens de lunch in Brouwershaven worden de windvoorspellingen van Zierikzee al doorgegeven via de marifoon van 6BF en ook in Brouwershaven merken we hoe de wind toeneemt.

IMGP0233 (Kopie)De wind is nog NW dus eerst maar eens richting Scharendijke, recht tegen de wind in buffelen. Daarna met de wind van achteren en enige leuke surfgolven terug om in de luwte van de  Kabbelaarsbank en de Ossenhoek naar het begin van het springersdiep te varen.

En ja hoor, waar we op hoopten gebeurde. De wind draaide op dat moment naar ZW en trok aan tot 5, soms 6. Schitterende golven ontstonden er in de engte van het Springersdiep, vooral op de plekken met ondieptes. Iedereen leefde zich helemaal uit om de mooiste surfgolf te pakken. Binnen de kortste keren waren we de instapplek voorbij. Sommigen konden de puf opbrengen om weer  een stuk tegen de wind in te varen en nog een keer terug te surfen.

Om half vier stond iedereen weer voldaan aan de kant, omkleden, boten weer opladen en thuis weer spoelen want wat is die Grevelingen zout.

Voor alle foto’s ga dan naar Foto’s of naar Picasa.

Manon

 

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.