Mailinglist branding- en/of wildwatervaren

Inmiddels hebben we een goed werkende mailinglist voor de leden die graag in de winter door willen varen. Er staan 30 personen op deze lijst.

Brandingkanoën Katwijk met  cursisten Rijnland

Brandingkanoën Katwijk met cursisten Rijnland

Een aantal leden heeft aangegeven het leuk te vinden als er ook een dergelijke lijst zou komen voor het brandingvaren. Deze handschoen pak ik graag op! Het handige van een mailinglist is dat, als je onverwacht zin hebt om te gaan brandingvaren of je ziet dat de golven in Katwijk precies voor jou perfect zijn, je dan gelijkgestemde vaarders kan zoeken om een afspraak te maken om te gaan varen. Om in de branding te varen hoef je niet zeer ervaren te zijn. Het Kanodiploma A is voldoende (met begeleiding). Ook betekent het niet dat de branding hoog moet zijn om iemand te vinden die mee wil. Ik weet uit ervaring dat veel mensen het varen in de branding al leuk en spannend vinden bij een golfhoogte van rond de 50-75 cm (de branding zelf is dan iets hoger, zie de bijgaande foto), van hen hoeft het zelfs niet veel hoger (zie ook Windguru voor golfhoogten).
Bij brandingvaren komt wel meer kijken dan bij vlakwatervaren in verband met de veiligheid. Ik zal daar iets over op papier zetten als er voldoende aanmeldingen zijn.

Veel mensen die het leuk vinden om in de branding te varen vinden het ook leuk om op wild water (of iets minder wild water)te varen. Voor wildwatervaren is het wel handig als je stevig in je boot zit en gaan varen is sterk afhankelijk van de hoeveelheid ervaren vaarders die meegaan en het soort water waar gevaren wordt. Binnen de wildwaterdicipline zijn er veel gradaties: van een stromende Ardennenbeek tot aan de wilde Alpenrivieren met veel volume.

Ik heb het voornemen de lijst te combineren.
Wil je graag op de mailinglist stuur mij dan een mailtje. Geef dan ook aan of je wil wildwatervaren, branding varen of beiden. Mailadres: mail(at)peterdegier.nl

Groeten
Peter

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.