Waterpolitie

Met een grote opkomst, 11 deelnemers, werd op woensdagavond 25 september het winterseizoen geopend. Dat klinkt heel koud maar met een water- en luchttemperatuur van een graadje of 18 was het natuurlijk nog gewoon zomer. Bij het vertrek om half acht was het nog licht. De meeste hoofdlampjes gingen al aan want de duisternis viel snel in. Rob ging als een speer richting Hoogmade en was al snel buiten gehoorsafstand. Laat maar gaan, was de opstelling van vaarleider Peter. Tegen de tijd dat we de Dwarswetering hadden uitgevaren was het donker.

nationalebeeldbank_2010-7-510166-2_waterpolitieOp de Zijl bleven we netjes stuurboord varen. Een tegemoetkomende sloep (zo leek het in het donker) draaide bij en kwam recht op ons af. ‘Goedenavond, Waterpolitie Leiden’, zo klonk het onverbiddelijk en in plaats van het gebruikelijke ‘Waar zijn wij hier mee bezig?’ volgde daarop de geruststellende mededeling dat we met onze lampjes goed zichtbaar waren. Kijk dat horen we graag. Op de vraag of we nog ver wilden varen, stelden we de mannen gerust, het was niet de bedoeling de Kager Plassen op te gaan, maar om tegen half tien weer terug in de Doeshaven te zijn. Twee vrachtschepen kwamen we tegen en de partyboot van Groene Hart Cruises met feestverlichting, waarna we omkeerden om dezelfde weg terug te varen.

Jaap

Dit bericht is geplaatst in Verslagen, Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.