Doorvaren in de winter

Vorig jaar heeft een flinke groep leden het hele seizoen doorgevaren. We hebben een mailinglist opgesteld, zodat iedereen, als hij of zij zin had om te varen buiten het seizoen, een mailtje rond kon sturen aan de geïnteresseerden. Dat was erg succesvol. Nagenoeg

Kanoën op de Rotte met Kano Rijnland

Kanoën op de Rotte met Kano Rijnland

iedere woensdagavond werd er gevaren en er zijn ook een aantal tochten elders gevaren, zoals op de Rottemeren en de Nieuwkoopse Plassen.
Het lijkt mij leuk om dat dit najaar en winter door te zetten en op dezelfde wijze door te gaan. Vorig jaar waren er ruim 20 leden die doorgevaren hebben.

Gemakshalve ga ik ervan uit dat deze 20 dit jaar op dezelfde voet door willen gaan. Ik kan mij voorstellen dat er ook andere leden zijn die graag door willen varen en op de hoogte gehouden willen worden van tochten, of zelf tochten willen organiseren en gelijkgestemde zielen zoeken.
Als je ook op de lijst wil, laat het weten (mail@peterdegier.nl) dan zet ik je er op. Wil je van de lijst van vorig jaar afgehaald worden geef het door, dan zorg ik dat je eraf gaat. Laat ook weten als je op de woensdagavond af en toe de “tochtbegeleider” wil zijn (iedereen vaart voor eigen verantwoording, maar het het is handig als er altijd iemand is, zodat eventuele deelnemers niet onverrichter zake weer naar huis kunnen omdat er niemand is).

Voor alle duidelijkheid: iedereen kan hier gewoon aan meedoen, ongeacht conditie of ervaring! Daarnaast is de mailinglist vrijblijvend, je bent niet verplicht mee te varen, omdat je je opgegeven hebt!

NB: als je op kouder water vaart is het erg verstandig om bij de watertemperatuur passende kleding en een zwemvest te dragen. Dat wil zeggen kleding die je ook warm houdt als je onverhoopt te water raakt. Voor het varen op woensdagavond na zonsondergang heb je volgens het binnenvaartpolitiereglement een rondom schijnend wit licht nodig.

Peter.

This entry was posted in Algemeen, Vlakwater and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.