Veluwerally 2013

camping-rhederlaagHet laatste weekend van september is het weer zover: de Veluwerally, de kanotocht over de IJssel die ieder jaar tegen de 500 deelnemers trekt, begint in Rhederlaag bij Arnhem en eindigt in (naar keuze) Zutphen, Deventer of Kampen. Wanneer we zijn bijgekomen van de Hutspottocht een week eerder, gaan we zaterdagmiddag 28 september naar recreatieterrein Rhederlaag en zetten daar onze tentjes op. De chauffeurs rijden door naar de eindbestemming en worden met een bus van de organisatie teruggebracht naar Rhederlaag.

De afstanden zijn 35 km (Zutphen), 50 km (Deventer) en 100 km (Kampen). Doordat er een flinke stroming op de IJssel staat, glijden de kilometers voorbij. Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze zich aan de vaarregels houden en rekening houden met vrachtverkeer, en kunnen omgaan met de combinatie van stroming (waaronder de grillige waterbeweging bij rivierkribben), windgolven, scheepsgolven, en natuurlijk de wind. Houd er ook rekening mee dat je kampeeruitrusting in je boot moet passen.
Wie hier niet tegenop ziet, wacht een mooie tocht langs Veluwse heuvels, Hanzesteden en verstild landelijk gebied. Er zijn plekken om aan land te gaan voor de nodige rust en het nuttigen van de zelf meegebrachte proviand. Op het kampeerterrein bij de start hoef je je niet te vervelen. Er zijn kano’s in alle soorten en maten te bewonderen en ieder heeft wel wat te vertellen over zijn/haar avonturen.

Marco-ijsselMeer informatie op de website Veluwerally of bij ondergetekende.
Graag wil ik weten wie belangstelling heeft voor deze tocht en welke eindbestemming de voorkeur heeft.

Jaap de Lange
(foto’s Erik de Rijke, Veluwerally 2012)

Dit bericht is geplaatst in Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.