Meije en Nieuwkoopse Plassen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZondag 4 augustus

We gaan met 8 personen naar de Meije en de Nieuwkoopse plassen. We staan al om half 10, ruim voordat de kerk begint, in het plaatsje Noorden. Hier is het begin en eind van onze tocht. Complimenten aan Laura en Arabella, zij varen voor het eerst mee; ze moeten morgenavond hun examen doen. Uiteindelijk wordt de tocht toch 21 kilometer lang.

We varen deels over breed water, deels door smalle kronkelende  kreekjes, deels over de grote plas en een stuk over de Meije, soms een beetje zoeken naar de goede doorgang. Het is prachtig weer, nauwelijks wind en soms een erg warme zon. De waterlelies staan overal te pronken. Zo dicht bij huis en zo prachtig daar. 6 van ons waren hier zelfs nog nooit geweest. Twee keer houden we een koffie/lunch stop. De tweede plek bleek een privé-eilandje te zijn, we werden er wel op geattendeerd, maar mochten toch rustig blijven zitten van de eigenaresse. Terug in Noorden nog even op het terras voor een drankje.

waterlelie2Het was een heerlijke dag op het water. Benieuwd of Marco de boot nog gekocht heeft die hij van Kanototaal vandaag mocht uitproberen.

Gr. Nel

Dit bericht is geplaatst in Verslagen, Vlakwater. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Meije en Nieuwkoopse Plassen

 1. Marco zegt:

  Hoi Nel,

  Leuk stukje! Het was inderdaad prachtig daar. Ik had af en toe het idee door de Amazone te varen.
  De boot heb ik gekocht en gisteren een rondje Doeshaven-Wijde AA-Woubrugge_Alphen a/d Rijn, Doeshaven mee gevaren. Ook af en toe lekker mee kunnen surfen op hekgolven. Was ook weer genieten.

  Groetjes,
  Marco

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.