Hollandse Biesbosch

Vlotje maken op het Wantij (foto: Nel)

Op zondag 14 juli maakten 14 vlakwatervaarders een mooie natuurtocht. Ditmaal was het de Hollandse Biesbosch. Het was schitterend weer, dus volop genieten.
Vooral de smalle kreekjes waren erg mooi en soms een beetje spannend als we op of aan bomen bleven hangen.
Jaap en ik zaten in de canadees; Jaap peddelde soms zo stevig door, dat ik de bocht echt niet kon maken als stuurvrouw achterin; dus in het begin gingen we nogal eens de bosjes in!
Maar Jaap was ook wel weer zo, dat hij uitstapte en te water ging om de canadees over de bomen heen te trekken. Ik mocht gewoon blijven zitten en hield het droog.

Stilte op een ondiepe plas (foto: Nel)

Maya ging bij het uitstappen nog even koppie onder; Bram eskimoteerde voor het terras, en Jaap ging zwemmen om alle modder even van zich af te spoelen.
Een geslaagde kanodag!

Zie voor de route en foto´s de website van Erik.

(Aanvulling Peter: Daarnaast kan je foto’s zien via de knop FOTO’S hierboven of door te klikken op deze PICASA link. Wil je graag de foto’s in origineel formaat en zonder watermerk om bijvoorbeeld af te drukken stuur een mail aan Peter de Gier)

Nel

Dit bericht is geplaatst in Verslagen, Vlakwater. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Hollandse Biesbosch

  1. Maya zegt:

    Een geweldig mooie tocht, die Biesbosch… Voor een beginner was het optimaal genieten in de mooie kreekjes, het droogvallende water, waar de witte vogels rondliepen (zilver reigers meen ik?) Heerlijke traktatie van appeltaart. Gezelligheid! Een echte man die Jaap, in de droogvallende kreekjes uitstappen om zijn boottdame (Nel) over de boom te helpen. Kortom een zalige dag met een warm zonnetje… En als klap op de vuurpijl nog even mijn best gedaan om over mijn angst voor het omslaan heen te komen… Eigenlijk was het helemaal niet meer eng 🙂 En dankzij galante kano-mannen uit het water getakeld…stom…daar had ik op moeten letten… er was geen trappetje en de kant te hoog. Nogmaals mijn dank mannen!! En alle aanwezigen, bedankt voor deze dag!

  2. Jaap zegt:

    Ach ja ik had wat goed te maken na de mislukte manoevres in scherpe bochten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.