Nieuwe steiger geopend

DirkOp zaterdag 6 juni is de nieuwe steiger geopend. Deze maakt het voor mensen met een beperking mogelijk om in een stabiele positie gemakkelijk in een kano te stappen, waarna de kano op rolletjes in het water glijdt. Hiervoor waren 6 tweepersoons kajaks beschikbaar, waarvan 5 belangeloos uitgeleend door Kano Rijnland leden (Peter Paul, Pauline, Arend Jan en Ab), en 1 door een bewoner van de Leidse binnenstad, waarvoor veel dank!

GezinusChrisDe 6 gasten waren cliënten van Gemiva, zij hadden hun begeleiders meegenomen waardoor de omgang met de Rijnland leden vlekkeloos verliep. Nel hielp bij het in- en uitstappen, waar nodig geassisteerd door een tweede paar sterke armen als er getild moest worden. Voor de toeschouwers was op de dijk een kleine tribune ingericht zodat de steiger was voorbehouden aan de kanovaarders, begeleiders en fotografen. De gasten werden de haven rondgevaren door Peter Paul, Aad, Gezinus, Jaap, Peter en Martine en ze hadden het grootste plezier. Extra begeleiding op het water werd verzorgd door Hans, Ed en Siewert. Chris ging een stukje varen met een (van Odysseus geleende) kano met zijdrijver die niet kan omslaan. Totdat Hans zich ermee ging bemoeien, goed bedoeld maar Chris verloor bij een duwtje in de goede richting zijn evenwicht en haalde een nat pak…

PPsteigerDirk Halfwerk verzorgde de opening waarbij hij alle partijen die de aanwinst financieel mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedankte: Fonds 1818, Stichting H.L. Druckerfonds, Leidsch Dagblad en Steigerstad BV. Een speciaal dankwoord voor de man die een niet aflatende hoeveelheid energie in het hele project heeft gestoken, zoals fondswerving, overleg met leveranciers, begeleiding bij het installeren en zoeken van gebruikers, en die daarvoor terecht in het zonnetje werd gezet: Peter Paul. De steiger is dan ook naar hem vernoemd en hij mocht de naamplaat onthullen: de P.P. Steiger.

Zie ook de uitgebreide fotoserie van Wim.
Lees het bericht in het Leiderdorps Weekblad, week 28 pag. 13.
Ook de Gemiva-SVG Groep besteedt aandacht aan de steiger op hun website

Jaap

This entry was posted in Kanovaren met beperking. Bookmark the permalink.

1 Response to Nieuwe steiger geopend

  1. nel kortlever says:

    onder de toeschouwers waren ook nog een aantal mindervaliden in rolstoel en zelfs scootmobiel die het ook graag wilden proberen.
    2 hiervan gingen zelfs na een rondje proberen over in een 1 persoons kano.
    het zou leuk zijn als zij lid konden worden.
    een geweldig succes.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.