Wegwijzer/Kanobord terecht.

IMGP1577

Nadat ons “Naambord” die geplaatst was aan de ingang van de Boomgaardlaan, in de nacht van zaterdag en zondag door onverlaten was ontvreemd, is deze door oplettende Leiderdorpse burgers gespot en hebben zij de locatie aan ons doorgegeven. Om te voorkomen dat ons naambord eerder door, bijvoorbeeld de gemeente werken, zou worden verwijderd, omdat dit drijflichaam  in het rustieke Houtkamplandschap als storend zou worden ervaren, besloot ik om de daad bij de gedachten te voegen en per direct de “Gele aanwezigheid” uit de vijver te verwijderen. Voor deze werkzaamheden werd een lang touw en voor de zekerheid ook een kano meegenomen.

Bij aankomst bleek al snel duidelijk dat de lokale natuur mij geen toegang verschafte tot de directe nabijheid van onze gedumpte kano. Naar de kant trekken met een touw was dus geen optie, toch maar varen dus.

Praat je over vlakwatervaren, zij het in een wildwaterkano, dit is vlakwatervaren. (Denk ik ;o) Bij een gebrek aan een peddel schepte ik me met de hand naar het, in de verte drijvende doelwit. Of is het doelgeel? Tussen de waterlelies manoeuvrerend, frequent opgeschikt door de lokale fauna, die dan, vermoedelijk verward/verwonderd/verstoord/paniekerig, een veilig heenkomen zochten, het door quasi ongeïnteresseerde zonnende waterschildpadden gadegeslagen te worden, kwam ik uiteindelijk bij de eenzame kano aan. IMGP1587Gelukkig had niets van de lokale flora en fauna een poging ondernomen om van onze veranderde oude poloboot een thuis te maken, zodat ik dit drijfpolyester snel naar de kant kon duwen.

Terwijl ik bezig was om de twee kano’s  op de auto te plaatsen, werd ik benaderd door een vriendelijk dame compleet met trouwe viervoeter. Zij had op de vroege zondagochtend de kano ontdekt en vond het wel een leuke toevoeging van de Houtkampvijver, maar was het ook met mij eens dat het niet thuis hoorde in deze toch idyllische omgeving.

Ons naambord heeft zich weer bij onze kanofamilie gevoegd en zal te zijner tijd weer met de eenzame palen aan de ingang van de boomgaardlaan worden verenigd. Dit keer een stuk permanenter, hopen we dan maar.

Hans

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Wegwijzer/Kanobord terecht.

 1. Maarten zegt:

  toch maar de voetjes in een beton blokje gieten? dat maakt meenemen een stuk lastiger (drijven ook weer)

 2. Martine zegt:

  Jeetje Hans, je ontpopt je naast rijnland superman en heb je het bord te pakken, blijk je ook nog poetisch schrijver te zijn. Leuk om te lezen 🙂

 3. Siewert zegt:

  Onze Hans heeft wel meer onverwachte kwaliteiten.

 4. Jaap zegt:

  Laten we dan niet alleen de voetjes maar ook de bevestiging van de boot aan de palen in beton gieten

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.