Hollandse Biesbosch

Op zondag 14 juli varen we in de Hollandse Biesbosch. Deze tocht is ook heel geschikt om met een Canadees te varen.

BiesboschVanuit het Biesbosch Centrum Dordrecht varen we over het Moldiep, het Wantij en door smalle bochtige kreekjes van natuurgebied De Kikvorsch. Het is laagwater bij Dordrecht, de Biesbosch stroomt langzaam leeg. Op de modderige oevers groeien wilgen en kleurige bloemen. Vlinders verzamelen nectar. Roofvogels zweven over de boomtoppen. Voor het spotten van bevers zijn we op het verkeerde moment, die komen alleen in de schemering uit hun burchten. We krijgen zicht op de Nieuwe Merwede, er is een overhaal op rolletjes voor wie deze rivier een stukje wil bevaren. De Zoetemelkskil is vanwege de beperkte diepte alleen voor kano’s opengesteld. Geen nood, als we vast komen te zitten wachten we gewoon tot de vloed ons weer lostrekt.

Veramelen 9:30 uur
Vertrek: 10.00 uur
Terug in Leiderdorp: ca. 18.00 uur
Afstand: 14 km
Uitrusting: zwemvest verplicht voor wie een stukje de Nieuwe Merwede op wil
Opgeven: bij Vlakwater Commissie, uiterlijk 12 juli
Bij opgeven graag melden of je wilt meerijden of passagiers kan meenemen
Peter trekt de trailer

Jaap

Dit bericht is geplaatst in Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.