Workshop voorkomen van blessures

stretchingKanovereniging Rijnland volgde woensdagavond 12 juni een workshop over het voorkomen van sportblessures. De afspraak was mogelijk gemaakt door de Beursvloer Leiderdorp. De workshop werd gegeven door Johan de Bes en Lieke van Leeuwen van Therapeutisch Centrum Leiderdorp en was vooral bedoeld voor kanopoloërs, hoewel ook toervaarders er hun voordeel mee konden doen.

Na een korte inleiding over het effect van training op de lichaamsfuncties zoals spierstelsel, bloedsomloop en uithoudingsvermogen, werd er ingegaan op het nut van rekken en strekken, warming up en cooling down. Omdat kanopolo een explosieve sport is waarbij de speler snel moet reageren en veel spiergroepen een plotse beweging moeten maken, is een goede voorbereiding op de training belangrijk. Na de theorie gingen de deelnemers de steiger op voor het praktijkgedeelte. Uit het gepiep en gekraak viel op te maken dat rek- en strekoefeningen voor de meeste kanosporters geen deel uitmaken van de wekelijkse training. Met de geleerde theorie en oefeningen, waarbij ook de coaches aanwezig waren, gaat Kano Rijnland aan de slag om de training te verbeteren voor hogere prestaties en minder risico op blessures.

 Jaap de Lange

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Workshop voorkomen van blessures

  1. Aad Pleij zegt:
  2. nel kortlever zegt:

    jammer dat dit niet bekend gemaakt was.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.