De eerste kanoles van de tweede groep

Eerste kanoles 3 juni 2013

Eerste kanoles 3 juni 2013

Dinsdag 3 juni was de eerste kanoles voor het kanodiploma A van de tweede groep. Toen we aankwamen stond de steiger stampvol met mensen , sommigen strak in het pak. Hoe moeten we hier lesgeven! Dit is de eerste les die Jaap en ik samen gaan geven. Er worden tien cursisten verwacht, waarvan enkelen die nog nooit in een boot gezeten hebben. Dat betekent: eerst beginnen met een uitgebreide uitleg over de vereniging, vervolgens de eerste beginselen van het peddelen vertellen. Na deze uitleg de kajaks gepakt en gaan doen waar iedereen voor gekomen is: kajakken. Wat onwennig in de wiebelige boot stappen en de eerste peddelslagen maken: “die  boot gaat de hele tijd de andere kant op dan ik wil” is een veelgehoorde verzuchting. Voor de één is het wat lastiger dan voor de ander. Dit heeft alles te maken met de vorm van de boot. Na een half uurtje is al duidelijk dat de meesten het goed oppakken en durven we het aan om ook daadwerkelijk de Does op te varen. Tegen de tijd dat de zon ondergaat stappen we uit bij het clubhuis en zit de eerste les er alweer op met de belofte dat iedereen het, in tegenstelling tot deze keer, volgende week niet droog gaat houden……..

Meer foto’s vind je hierboven onder de knop foto’s of op PICASA.

Peter.

This entry was posted in Kanovaardigheid A, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.