Helmond International Tournament (HIT)

In het weekend van 13 en 14 april was er een groot internationaal kanopolotoernooi in Helmond. Rijnland ging erheen met team A en B. Team A kwam uit in de 2nd division (eerste klasse) en team B in het zogenoemde ‘My First Hit’ (derde klasse).

Team A speelde zijn eerste wedstrijd al om 8 uur op zaterdag en was nog niet helemaal wakker, waardoor Odysseus B met 4-5 net te sterk was. Dit verlies werd later op de dag weer goedgemaakt tegen Team gutes Wetter (4-3) en MKC Duisburg 2 (2-7), waardoor team A de dag eindigde als groepswinnaar.
Team B won de wedstrijden tegen Michiel de Ruyter J (5-0), My last HIT (8-0) en MoKKaDam (9-0) overtuigend, maar had het zwaar tegen Viking Venlo J. Deze laatste wedstrijd eindigde in 5-5. Team B stond, net als A, aan het eind van de dag bovenaan. Hoewel de wedstrijden over het algemeen goed waren verlopen, gebeurde ‘veilig’ op de kant een ongelukje met Linda’s knie. Nu, na het toernooi, loopt zij op krukken, maar zondag heeft ze gelukkig nog kunnen bijgedragen aan het doelsaldo van team B.

Die dag was het team B dat al om 8 uur op het water moest liggen, ditmaal tegen Helmvaarders B. Hoewel ook het tweede team van Rijnland altijd even uit zijn ochtenddip getrokken moet worden, werd deze wedstrijd gewonnen met 2-1 en was de plek in de finale definitief. Wel had deze wedstrijd een tragische afloop voor de peddel van Kian, die een eervolle dood stierf toen hij de gelijkmaker van de Helmvaarders voorkwam. Lucas bleek bereid zijn taak als scheidsrechter te verruilen voor die van coach, wat zeker heeft bijgedragen aan de overwinning.
Team A verloor later op de ochtend van het team uit Hannover en vervolgens ook van Gekko, waardoor een podiumplek ver uit het zicht bleef. De laatste wedstrijd, tegen de Zwetplassers, werd wel gewonnen.

Helmonds_tournooiTeam B beleefde die middag de spannendste wedstrijd van alle tot nu toe gevaren toernooien: de finale tegen Venlo waar de dag daarvoor 5-5 tegen was gespeeld. Bij rust stond B met twee doelpunten verschil achter, maar de wil om te winnen was nog altijd niet verdwenen en na de reguliere speeltijd stond het, wederom, 5-5. Dit betekende dat er een verlenging zou worden ingelast met golden-goalregel: wie scoort heeft meteen gewonnen. Vijf bloedstollende minuten later had de bal alle latten van beide doelen gezien, maar er was nog altijd niet gescoord. Na korte rust werd er daarom weer verlengd. Drie minuten later scoorde Venlo helaas, waardoor Rijnland B eindigde op de toch ook heel mooie tweede plaats.

Al met al een leuk weekend met veel varen, soms zon, een kampvuur en een typisch Helmonds ‘butske’ voor in de prijzenkast.

Voor alle uitslagen: KLIK HIER (met dank aan Jaap)

Elke Brouwer de Koning

This entry was posted in Kanopolo, Verslagen. Bookmark the permalink.

1 Response to Helmond International Tournament (HIT)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.