Grevelingen, eerste tocht dit jaar van de grootwatercommissie

De grootwatercommissie heeft aan het begin van dit jaar een lekker druk programma op de kalender gezet. Trainen, oefenen en theorie om tochten op groot water te kunnen gaan varen.

marken7

 

 

 

 

 

 

Inmiddels zijn er al een aantal woensdagavond tochten gevaren wat samen met de mensen die met Berend, vlakwater en polo meevaren een gezellige drukke woensdag clubavond maakt.
Op zaterIMGP0064dag is er ook al 2 keer met grootwater geoefend voor de club. Tot nu toe nog een beetje te koud om echte natte oefeningen te doen, maar het water wordt nu snel warmer.

IMGP0066 IMGP0067 IMGP0063 IMGP0068

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om toch al voor de eerste tocht te kunnen oefenen met reddingen is er met de grootwatergroep een keer in het zwembad van Haarlem getraind.

Screen shot 2013-04-23 at 08.31.36

 

 

 

 

 

 

Maar afgelopen zondag was het dan eindelijk zover om “voor het echie” te gaan. ‘s Ochtends vroeg laden we de boten op en om iets over 10 stonden we aan een stil strand aan de rand van de Grevelingen. Het weer was voortreffelijk. Zon en weinig wind. Goede condities voor zo’n eerste tocht. Na een eerste inspectie (“ja het water is zout”), de zonnebrand en een briefing vertrokken ¬†Freek, Jaap, Chrystel, Desiree, Gerard, Walter, Manon, Rein en Martine voor een ronde Hompelvoet.

Op het water was het even wennen hoe alle tonnen op het water corresponderen met de groene en rode kleine boeien op de kaart. Het water was helder, rook lekker zilt en waar we voor kwamen kregen we. Rust, ruimte en heel veel water om ons heen.

We liggen lui in de zon tijdens de lunchpauze op het eilandje archipel waar een paar mensen verheugd stonden te trappelen aan de waterrand toen er toch een heel klein windje leek op te gaan steken.

Grevelingen OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En jawel, vanuit de archipel zetten we koers 260 op zoek naar nog wat golven die we ook nog kregen. Niet te hoog, maar fijne golven om in te spelen en die heel goed waren voor deze erg geslaagde eerste grootwatertocht. Het is leuk om te ontdekken dat je boot golven gewoon aankan, gewoon mee laten dobberen en genieten.

Toen er ook nog een zeehond nieuwsgierig zijn hoofd boven water kwam steken (het moet ook wel een raar gezicht zijn, die felle zwemvesten en die raar gekleurde boten voor een zeehond, vooral als Manon nog een groen balletje rond gaat werpen…) was het helemaal compleet.

IMGP0387 IMGP0373 IMGP0376 IMGP0391 IMGP0390 IMGP0394 IMGP0385 IMGP0381 IMGP0382 IMGP0371 IMGP0375 IMGP0377 IMGP0386 IMGP0380 IMGP0384

Voldaan staan we zo half 4 weer aan de kant. Manon en Rein, bedankt voor de goede tochtplanning, chauffeurs bedankt en….

Volgende grootwatertocht is op 12 mei. We gaan de een rondje Marken varen en pauzeren bij het beroemde Paard van Marken.
En natuurlijk elke eerste zaterdag van de maand training. (eerste dus weer zaterdag 4 mei)

Martine

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.