24 uur van Stadskanaal

 

SK_124 uur lang kanopoloën. Alle niet-poloërs verklaarden ons voor gek en zelfs een deel van de teams vond deze uitdaging iets te groot. Toch stond er zaterdagochtend, 7 uur, 12 man/vrouw van team S5.2 en team J de trailer op te laden. Al snel waren we op weg en drie uur later was iedereen in Stadskanaal. Hier begon het avontuur met een wedstrijd fluiten. Team J had met Team S een dealtje gesloten; de J-teamers hadden vervoer wanneer ze voor team S floten. Zo geschiedde.De mannen van Team S beten het spits af met een wedstrijd tegen KVSO. SK_2Hiertegen verloren zij met 3-11. In de gangbare polo-uurtjes speelden zij ook een wedstrijd tegen Batavieren A (5-12) en Veenploeters B (2-8). In de tussentijd leerden ze enorm veel bij. De bal presenteren op de middenlijn, technieken om te verdedigen en er werd al veel geëskimoteerd als iemand werd omgeduwd.Ook team J speelde drie middag- en avondwedstrijden. De eerste wedstrijd tegen Levitas won het met 8-3. Er werd goed verdedigd en veel gecounterd. De wedstrijd hierna was een stuk spannender en werd helaas nipt verloren met 6-7. Bij de wedstrijd van 9uur ’s avonds bleek de moeheid al toe te slaan, team J verloor met 4-8 van GKV Shiny. In de tussentijd werd er enorm veel lol gemaakt. Op de tribunes moedigden de teams elkaar uit volle borst SK_3aan, vaak bijgestaan door willekeurige andere teams. Team J coachte team S, en omgekeerd. Er werd gelachen, gekletst, liedjes gezongen en de afgesportte calorietjes werden er ten overvloede aan gegeten.’s Nachts werden er ook weer flink wat wedstrijden gevaren. De wedstrijd van 1 uur was Rijnland tegen Rijnland. Nadat team J op een voorsprong van 7-2 kwam te st aan, kwam team S sterk terug. Een paar mooie doelpunten resulteerden in een eindstand van 7-4 voor team J. Team S speelde hierna de laatste wedstrijden om 5 uur en 7 uur ’s ochtends. Tegen de Batavieren A verloren ze 4-6. Een enorme prestatie, gezien de stand waarmee ze eerder op de dag hadden verloren. Team S stond zelfs de eerste helft voor; een enorm trots team als resultaat. De laatste wedstrijd was tegen Levitas, die ze verloren met 3-8. Team J speelde de wedstrijden van 3 uur en 9 uur. Door deze enorme mazzel met zowel het tijdsschema van S als van J, kon er in de tussentijd even worden geslapen. Zo bezette Rijnland de kleedkamers, tribune en auto’s voor een powernap. Ondertussen won team J de wedstrijd van 3uur tegen Levitas met 5-3. De laatste pot tegen Batavieren A werd verloren met 4-5, net niet scherp genoeg meer voor de gelijkmaker. SK4Deze wedstrijden leiden tot een 8e plaats voor team S5.2. Helaas alles verloren, maar enorm veel geleerd en lekker gescoord. Een prachtprestatie op het -voor velen- eerste toernooi. Team J kwam op de 5e plaats; winnaar in de verliezerpoule. Team J bleek goed op elkaar ingespeeld en heeft zeker niet slecht gespeeld voor een 3e klasse toernooi. En met deze eindstand vertrok Rijnland rond een uur of 11 ’s ochtends rustig aan terug naar Leiden. Na het afladen van de trailer begon het aftellen naar het zomerseizoen.

Sjoukje de Lange

foto’s; Matthijs Stikkelorum

Voor een verkorte versie van dit bericht zie Leiderdorps Weekblad, week 7 pagina 12.

 

 

This entry was posted in Kanopolo, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.