PRESENTATIES EN THEMA-AVONDEN in het kader van de winteractiviteiten 2012 -’13

PRESENTATIES EN THEMA-AVONDEN  in het kader van de

winteractiviteiten 2012 – ’13 bij ALPHENSE KANOVERENIGING “DE KROMME AAR”

Dit is een vervolg op ons eerste bericht en betreft de presentaties in de maanden januari en februari 2013.Altijd op een woensdagavond in ons kanohuis en aanvang 20.30 uur.De leden van onze buurverenigingen zijn van harte welkom; als jullie met velen komen dan graag even tevoren een seintje zodat we weten waar we op moeten rekenen.

Op woensdag 16 januari 2013 hebben we de 3e presentatie met als onderwerp onze AKV-buitenlandse-kanotrektocht in Zweden, langs de Scherenkust, dat is de oostkust aan de Oostzee ten zuiden van Stockholm. De 8 deelnemers (Mieke, Wim, Jaap, Thea, Martin, Ria, Lau en Cees) zullen hun verhaal doen en dat wordt ondersteund met

**  een film van Wim,

**  een fotopresentatie met de foto’s van Thea + Mieke en

**  de dia’s van Martin.

De tocht begint en eindigt in Blankaholm.

Het is een kust met veel van alles: veel eilandjes, water, rust, zomerhuisjes en vogels.En maar weinig mensen. Veel wildkamperen, maar ook enkele campings worden aangedaan. Verder zullen we uitleg krijgen over de ‘bastu’, de zweedse sauna, veel zweden hebben zo’n ruimte bij hun zomerhuisje. Een geweldige tocht in een prachtige omgeving.Het wordt een interessante avond, laat je verrassen.

Woensdag 6 februari 2013

komt natuurfotograaf Chris Schenk met twee prachtige foto-diaseries naar ons Kanohuis. Hij fotografeert veel in arctische gebieden. Wij hebben gekozen voor de fotopresentaties:** “Het echte Noorden” (dia’s): In het eerste deel zien we foto’s gemaakt in de Cambridge Bay op Victoria Island in het noorden van Canada; veel ‘hoogarctische’ vogelsoorten, maar ook de muskusos, interessant !. En in het tweede deel zien we de waarnemingen van Chris op een korte trip naar Spitsbergen, hij beschrijft het als een unieke ervaring, dus we zijn razend benieuwd !. ** en “Noordelijke Uilen in winters Canada” (digitaal): Sneeuwuilen waargenomen in hun overwinteringsgebied, nl. de uitgestrekte akkers van Ontario en Quebec. Maar ook laplanduilen en sperweruilen waren daar aanwezig. Voor Chris was dit een jongensdroom die uitkwam, we gaan het zien !. We weten zeker dat het een mooie en interessante avond wordt.

Alphense Kanovereniging “De Kromme Aar” Herman van Huis en Jaap Kok

Voor inlichtingen 0172 – 444 929

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.