Onderkoeling

Op mijn eigen weblog heb ik een artikel geplaatst over onderkoeling. De kern is tweeledig: wat kan er mis gaan als je in koud water terecht komt. Daarnaast dat het belangrijk is om in plaats van op standaard regels blind te varen een eigen inschatting te maken van de risico’s en daar je besluiten op te baseren. Wellicht vinden sommigen het interessant om te lezen. Zo ja, dan vind je het HIER

De linken aan het einde van het artikel zijn ook het lezen waard!

Groeten, Peter de Gier

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Onderkoeling

  1. Manon zegt:

    Hoi Peter,

    Goed stukje, voorbeeld ook goed genomen. Vooral deze situatie wordt nogal eens verkeerd ingeschat. Voor iedere kanovaarder goed eens stil te staan bij onderkoeling, dit wordt snel onderschat. En in het voorjaar en de zomer gewoon lekker mee doen met de oefeningen die we gaan houden voor de club, of nu lekker warm in het zwembad.

  2. Walter stelde al voor om te gaan oefenen met zwemmen in koud water olv de broer van de Iceman. Lijkt mij wel een goede oefening!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.