Varen in de Boterhuispolder

Hier komt de overdraagsteiger

De Boterhuispolder wordt ingericht voor fietsen, wandelen en kanovaren. De werkzaamheden voor de inrichting zijn in volle gang. De toegang voor kano´s is een overdraagplaats bij de brug over de Dwarswetering, tegenover Levitas. De steiger in de polder ligt al op zijn plaats, de steiger in de Dwarswetering moet nog worden geïnstalleerd.

Ook bij de oversteek van de Nieuwe Weg moet worden overgedragen, de steigers hiervoor zijn al gebouwd. Aan bruggetjes voor wandelaars en fietsers wordt nog gewerkt. Graafmachines zijn druk met het verleggen van sloten en graven van waterpartijen.

Het gebied wordt in de winter bewoond door zwanen, ganzen en hazen. In het voorjaar komen de weidevogels terug uit warme streken en die zullen kennismaken met nieuwe medebewoners: drijvende mensen die zich voortbewegen met lange dunne vleugels. Laat de lente maar komen.

Jaap de Lange

Dit bericht is geplaatst in Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.