IJsland per zeekajak

Beste kanovaarders uit de regio en andere kanorelaties,
(op verzoek van Arjan)

Bij deze een herinnering betreffende de tweede presentatie van dit winterseizoen op woensdagavond as., 12 december 2012bij de Alphense Kanovereniging “De Kromme Aar”in ons kanohuis in Alphen aan den Rijn om 20.30 uur.

Dan komen Paul de Haas en Marian Makelaar naar Alphen aan den Rijn om ons te laten zien wat een Rondje IJsland betekent. Voor ons zijn Paul en Marian geen onbekenden, immers 2 jaar geleden hebben we genoten van hun verhalen en beelden van hun rondje Ierland. Dus komt allen naar het AKV-kanohuis en ga er maar even voor zitten (en misschien wordt het wel staan). Dit mag je niet missen !! Het wordt een boeiende en interessante avond, dus je bent van harte uitgenodigd. Tot woensdagavond. Voor zover nodig: op onze website www.krommeaar.nl is een routebeschrijving naar onze locatie te vinden.

met vriendelijke kanogroeten,
Alphense Kanovereniging “De Kromme Aar”,
Herman van Huis en Jaap Kok
voor inlichtingen tel. 0172 – 444 929
(tel.nr. van ons kanohuis is 0172 – 47 44 48)

Dan volgt hier hun eigen aankondiging:

IJsland per zeekajak


IJsland is het op een na grootste eiland van Europa.
Omringd door de Atlantische oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken in het westen, de Groenlandzee in het noorden en in het oosten de Norwegian Sea.
Een eiland ten zuiden van de poolcirkel. IJsland is natuur; vogels, walvissen, hoge kliffen, lege stranden, ruige kusten.
IJsland is het paradijs voor zeekajakkers die grenzen opzoeken en verleggen. Die één willen zijn met de zee en de kust. Dat is wat Paul en ik zochten toen we besloten om in onze kajaks rond IJsland te peddelen maar we kregen meer. Het werd ook een terugkeer naar onszelf in de puurste vorm die alleen dit land en deze zee kan bieden.

Ons verhaal start op 1 juni in Reykjavik. Het werd een onvergetelijke reis per zeekajak.
Overgeleverd aan de grillen van de natuur. Varen met walvissen. Overnachtingen op de hoogste kliffen met de prachtigste vergezichten.
Nieuwe vriendschappen en wijze lessen.

Ga met ons mee terug op deze reis.
We vertellen je alles over de voorbereiding van een expeditie, de route, hoe we gevaren hebben en gaan dieper in op onze uitrusting.
We besteden aandacht aan de geweldige natuur, walvissen en duizenden vogels die we onderweg tegenkwamen.
We staan echter ook stil bij de communicatie, onderlinge samenwerking en de bijzondere ontmoetingen met de plaatselijke bevolking.
Kortom een bijzonder avontuur wat we graag met jullie delen.

Bezoek onze website op www.dutchseakayakers.com.

Paul en Marian,

 

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Grootwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.