Oproep hulp bij het kanovriendelijker maken van een aantal Westlandroutes

Namens Jacques van der Toorn, van KV de Windhappers, deze oproep. Het is wat zuidelijker dan ons eigen vaargebied, maar mooie initiatieven mogen gesteund worden ūüôā

In de kanoroutes in het Westland zijn aardig wat obstakels die i.s.m. Gemeente Westland door vrijwilligers door het bouwen van steigers en cre√ęren van overdraagplaatsen weggehaald kunnen worden. Het betreft timmerwerk, het plaatsen van steigers en eenvoudige bestrating langs de walkant.

Het gaat om de meest eenvoudige voorzieningen, namelijk:
1.   Trekstangen           > trapleuning onder een te lage of te smalle brug
2.   Overdraagplaatsen > een steigertje aan weerskanten van het obstakel (brug, duiker of dam), in uitvoering niet veel meer dan een veredelde boekenplank.
Het geld moet dit jaar nog besteed worden dus dat betekent dat er naar schatting van oktober t/m december mensen nodig zijn om buiten te ‚Äúklussen‚ÄĚ. In september zullen de voorbereidingen moeten plaatsvinden, waarschijnlijk is het handig als daar dezelfde mensen bij betrokken zijn.

Het ligt nu dus aan jullie, hoeveel van de obstakels opgeheven en eventuele extra’s gemaakt kunnen worden.

Vind je het leuk om als kanovaarder of als kanovereniging in een team aan dit uniek project of als deelproject  mee te willen mee te werken meld je dan zo spoedig mogelijk persoonlijk of als team van een kanovereniging bij mij aan. Het is belangrijk dat er veel vrijwilligers aan dit uniek en leuk project zullen meewerken zodat hat kanogebied uitgebreid kan worden.

Met sportieve groet,
Jacques van der Toorn
Kanovereniging De Windhappers
Coördinator vrijwilligersproject kano overdraagplaatsen in het Westland
www.windhappers.nl

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.