Twee stukjes JEUGDSURVIVALDAG

Zaterdag 1 september hadden we een survivalmiddag.
De ouders mochten ook mee.
We gingen allemaal activiteiten doen zoals een fotospeurtocht en eendenestafette.
Ik vond varen in verschillende soorten kano’s het leukst.
Daarna mocht je zelf nog wat doen.
Lekker varen en zwemmen, je moest wel bij het clubhuis blijven.
En daarna gingen we barbecuen en dat was super, echt leuk.
Met 2 beste koks die het heel lang volhielden en steeds maar bleven braden. Het was heel lekker. Een leuke dag dus en met hartelijk dank aan Karin en de mensen die erbij waren.
Bedankt voor de gezellige dag. Krishna

Op de kanovereniging in de Leiderdorpse Doeshaven hadden we op 1 september een survivaldag. Het was die dag gelukkig prachtig kano weer. In het begin hebben we zes grappige spelletjes gedaan in een aantal groepjes.
Bij het eerste spelletje moesten we met een rubberen eendje op de voorpunt van onze boot naar de boei en weer terug kanoën. De bedoeling was dat de opdracht zo snel mogelijk met je hele groepje werd uitgevoerd. Als het eendje viel moest je het weer terugzetten, zonder hierbij uit je kano te klimmen. Ons groepje slaagde erin het eendje niet in het water te laten vallen.
Daarna ging er iemand op het weiland van de boer staan, die moest raden welke letter er door zijn/haar teamgenoten met hun kano’s werd uitgebeeld. De letter die ze moesten uitbeelden, werd door de begeleider gefluisterd zodat degene op de kant het niet kon horen. De letters werden in ons groepje allemaal best snel geraden.
Bij spelletje nummer 3 gingen wij met verschillende soorten kano’s naar de boei en terug. Sommige kano’s waren heel moeilijk in evenwicht te houden. Maar het lukte ons om niet in het water te vallen.
Voor de fotospeurtocht hing er aan de zijkant van het clubhuis een foto. We moesten de plek waar de foto was genomen zien te vinden. Daar was dan de volgende foto weer opgehangen. Sommige plekken waren best moeililjk te vinden, maar we vonden ze toch. Zo kwamen we uiteindelijk bij het eindpunt. Daar vonden we het laatste briefje, waarop een woord stond.
Vervolgens gingen we met het hele groepje het spel doen waarbij we in één keer met drie kano’s en twee peddels als een vlot naar de boei en weer terug moesten varen. Onderweg mocht er niemand van de kano’s afvallen.
Het laatste spel was aan wal. Je ging met z’n tweëen met een spons tussen beide voorhoofden naar een maatbeker lopen. Die maatbeker moest je proberen zo vaak mogelijk vol te krijgen. Als de maatbeker vol was, kiepten we die weer leeg en begonnen we hem opnieuw te vullen. Je had precies een emmer water om de spons steeds nat te maken. Wanneer de emmer leeg was, was het spel afgelopen.
Na de spelletjes gingen we lekker rondvaren in de kano’s. Sjoerd had zes andere mensen op z’n kano, die daardoor vreselijk laag in het water kwam te liggen. De boot lag ongeveer een halve meter onder water, Sjoerds spatzeil was niet eens meer te zien. Tussendoor hebben we nog wat gedronken.
Daarna zijn we ons gaan douchen en omkleden voor de barbecue. Dat was een erg gezellige afsluiting van de survivaldag. Er was voor iedereen wel iets lekkers. De vier grote Turkse broden waren zo lekker dat ze uiteindelijk helemaal op gingen. Daarna was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Het was al met al een erg leuke dag en we hopen dat er snel weer zo’n gezellige dag wordt georganiseerd. Jeugdcommissie: hartstikke bedankt dat jullie dit hebben georganiseerd! Ryan

PS> Foto’s volgen nog

This entry was posted in Algemeen, Jeugd. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.