Rondje Tiengemeten

Voor deze grootwatertocht hadden zich 11 peddelaars opgegeven. De definitieve “cast” bestond uit 10 personen (1 uitval door ziekte) te weten: Manon, Jaap, Rob, Rein, Arjan, Freek en Marco van Kano Rijnland en Bert, Nienke en Ruud van de Dolfijnen uit Harderwijk. Die laatsten zouden we ontmoeten bij de haven van de pont naar Tiengemeten, ons vertrekpunt. Op een tussenstop na om een onwillige kajak wat beter vast te sjorren verliep de reis voorspoedig.

De onwillige kajak weer onder controle, de bushalte was speciaal voor onze stop vervallen verklaard (–: !
 

De Harderwijkers stonden ons al op te wachten bij het vertrekpunt. Handen werden geschud en boten uitgeladen.

 

 

 

Het neopreen kon achterblijven. De temperatuur zou rond de 30 graden uit gaan komen. Ruim drinken was daarom een must, zo vond ook Rob en hij had zijn dek volgeladen met een verzameling fris.

 

 

De wind was zwak wat voor de debutant op grootwater (Marco) niet slecht uitkwam. Na een korte briefing van Manon werd de tochtleiding overgedragen aan Rein en vertrokken we vanuit de haven stuurboord  om het eiland te ronden. Het grootste gedeelte van het eiland is natuurgebied waar je t.b.v. de vogelrijkdom ver uit de kant moet blijven. Af en toe vlogen er grote zwermen op en één van ons spotte zelfs nog een zilverreiger. Lunchen deden we op het water in vlotjes. Het prachtige weer maakte dat tot een genoegen.

Met nog 6 km voor de boeg gingen we aan land via de speciale kanohaven op het eiland naast de herberg. Het illuster gezelschap nam hier de picknicktafels op het terras van de herberg in beslag en bestelde een drankje en ijs. Er werd gevraagd of er sorbets waren. Die hadden ze niet maar wat er wel was, ijs uit de vriezer! Voorwaar een miraculeuze opmerking; immers beste lezer, heeft u wel eens ijs in een bezemkast o.i.d. opgeslagen gezien?

Vooruit, de Magnums en Cornetto’s gingen er ook wel in!

 

Achtervolgd door de “Horzel Air Force” gingen we weer naar de boten voor het laatste gedeelte van onze tocht. In de buurt van het eindpunt werden nog wat natte oefeningen gedaan. Een van ons probeerde bijna een eskimorol terwijl een luikdeksel er nog af was. Bijna hadden wij Celine Dion kunnen vragen een nieuw couplet aan het Titanic lied toe te voegen. Een oplettende tochtgenoot wist dit echter te voorkomen door tijdig te waarschuwen.

Toen iedereen uitgespeeld was voeren we de haven weer binnen. Het was een zeer geslaagde dag met ongelofelijk mooi weer. Misschien iets meer wind de volgende ronde ?

Marco van Son
(foto’s Manon en Marco)

Dit bericht is geplaatst in Grootwater, Verslagen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Rondje Tiengemeten

  1. Dat is ook bijzonder. Hoe wist u dat onze ijsjesvriezer (-12) in de bezemkast staat! Maar probeer ook eens onze ijsblokjes uit de vriescl (-20)
    Goede vaart!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.