Veluwerally

De VELUWE RALLY is een van de grootste kano-evenementen in Nederland. De tocht wordt georganiseerd door stichting de Veluwerally. Deze prestatietocht is bedoeld voor iedere ervaren kanovaarder. De oudste deelnemer is inmiddels 80 jaar! Wanneer je jonger bent dan 14 kun je de tocht onder begeleiding van iemand van minimaal 18 jaar varen.

De Veluwerally wordt elk jaar gehouden op de laatste zondag van september.
Dit jaar is dat op zondag 30 september 2012.

De tocht voert stroomafwaarts over de IJssel van Giesbeek naar Zutphen (35 kilometer), Deventer (50 kilometer) of Kampen (100 kilometer). De stroomsnelheid is ongeveer 4 tot 5 km/u, nabij Kampen minder.

Ook dit jaar starten we weer vanaf het Meentse strand van het recreatiegebied Rhederlaag. Je kunt vanaf vrijdagmiddag tot en met zondagmorgen kamperen bij de startplaatsen aan het water, genieten van het uitzicht op de Posbank, kletsen met de andere vaarders, bekenden ontmoeten, zwemmen, enzonogvanalleswat.

Voor meer informatie over vertrektijden, kosten, inschrijving e.a. zie de website van de Veluwerally.

In het clubhuis ligt een folder waarin je de nodige informatie over de Veluwerally kunt vinden.

De tocht vergt iets meer logistieke voorbereiding dan de meeste clubtochten, omdat het eindpunt verschilt van het beginpunt. Daarom moeten we eerst naar het beginpunt rijden, daar de boten en kampeeruitrusting uitladen en vervolgens de auto’s naar het eindpunt brengen. De organisatie stelt zaterdag een bus beschikbaar om de chauffeurs terug te brengen naar het beginpunt in Giesbeek. De bus vertrekt om 17:00 uit Kampen, en rijdt langs Deventer en Zutphen naar Giesbeek.

Graag wil ik voor 24 september weten wie er meegaat, welke afstand je voorkeur heeft, of je vervoer hebt en passagiersplaatsen, of je wil meerijden, en of je de trailer kan trekken. Na 24 september gaat het inschrijfgeld met 2 Euro omhoog.

Meer informatie over de uitrusting, vertrek uit Leiderdorp, gekozen afstand(en), en kostenverdeling volgt in een later bericht.

Jaap de Lange
(foto’s Veluwerally 2010)

Dit bericht is geplaatst in Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.