Keistadtoernooi

(Voor een samenvatting zie Leiderdorps Weekblad, week 29 pag. 9)

Dit verhaal begon allemaal op zaterdagochtend, het is kwart over 8 en Michelle en Linda komen verwachtingsvol het terrein van de kanovereniging op scheuren. Helaas zagen ze nog niemand van hun team, ze zagen alleen hoe het B-team er met de fluids en de zwemvesten vandoor ging. En dat kwam omdat ze zich een uur hadden vergist. Om kwart over 9 was dan ook iedereen er, en een kwartier later vertrokken de auto’s met het S-team en het J-team naar Amersfoort.

Daar aangekomen was het spullen droppen, omkleden en boten in om de eerste wedstrijd te winnen! Dat was tegen Viking J2 het werd 7-4 voor Rijnland onder goede aanmoediging van Kian en Kris (en natuurlijk het Kitty, het hoedje en het ‘’geef hem zwemles’’shirt). Daarna moest het team zich weer omkleden, maar dit keer in het zwart om om half 1 een wedstrijd te fluiten. En daarna werd het weer omkleden voor de meiden om om half 2 de tweede wedstrijd van de dag te varen. Deze was tegen Keistad J, die duidelijk meer weerstand boden. Het was een spannende wedstrijd met een eindstand van 4-4. Daarna hadden de meiden de tijd om eventjes bij te komen en de tenten op te zetten (voor zover je sommige gevalletjes tenten kunt noemen). Daarna nog een wedstrijd fluiten, en om half 6 de laatste wedstrijd van de dag. Deze was tegen Michiel de Ruijter J2, en ook deze wedstrijd won Rijnland. Het werd iets te makkelijk volgens Kris, en daarom moest er met links gescoord worden als je 5 punten voor stond. En als je je daar niet aan hield stond er een keertje rollen en wisselen op je programma. En dit heeft Linda 2 keer moeten ondervinden nadat ze 2 keer PER ONGELUK met rechts had gescoord. Maar de harde aanpak van Kris heeft duidelijk geholpen, want daarna scoorde ze een keer met links. De eindstand was 8-3.

Golden goal voor de derde plek

Na deze vermoeiende maar zeer geslaagde dag installeerden de Rijnlanders zich op het kampeerveldje met pizza. Waar ze live naar voetbal konden kijken waarbij hun tenten het soms zwaar te verduren hadden. Na de pizza kon iedereen doen waar die zelf zin in had, mee voetballen of gewoon ergens rustig zitten en eventjes uitbuiken. Na een geslaagde avond (helaas was dit ietsje minder voor Kian die tijdens een spelletje zijn vinger had gebroken en naar het ziekenhuis moest worden gebracht, en daardoor de volgende dag helaas niet meer kon aanmoedigen) was het tijd om naar bed te gaan, iedereen pyjama’s aan en tanden poetsen. Totdat er een vervelend gezelschap opdoemde gewapend met een videocamera en een mobieltje genaamd Sjoerd en Kris, die het heel erg leuk vonden om Michelle en Linda te filmen terwijl zij naar buiten keken om te kijken wie dat waren.

Anyway, de volgende ochtend was het dringen voor de wc, want iedereen had het moeten ophouden omdat de deur van het clubhuis s’nachts vanaf 1 uur op slot was gedaan. Nadat iedereen was geweest en had gegeten was het tijd voor de meiden om weer de boten in te gaan, maar dit keer niet alleen, maar in gezelschap van hun teamlid Mark die de eerste dag niet kon komen doordat hij moest werken, maar die gelukkig wel tijd vond om de 2e dag mee te spelen. De eerste wedstrijd was tegen GKV Kiezel (die uiteindelijk 2e waren geworden), die Rijnland had verloren met 3-0. (Rijnland word nog altijd geteisterd door de zogenaamde ochtenddip.) Maar daar geloofde coach Kris niet zo heel erg veel meer van nadat ook de tweede wedstrijd van die dag verloren werd. Deze was tegen Michiel de Ruijter D (die uiteindelijk eerste waren geworden) het werd 7-4 voor de mensen uit Uithoorn. Na deze nederlaag had Rijnland eventjes de tijd om een nieuwe tactiek te verzinnen of om mee te spelen met een ander team. De laatste en zeker niet de minste wedstrijd werd om 3 uur gespeeld tegen  Keistad J. Beide teams streden hard voor de 3e plaats. Het was een superspannende halve finale waarbij de teams flink aan elkaar gewaagd waren. Het eindigde in (alweer) een gelijkstand van 4-4. De scheidsrechters besloten een verlenging van 5 minuten in te lassen en de golden goal af te wachten. Ze hoefden niet lang te wachten, want via de sprint en een mooi 1-2’tje met Mark wist Linda de bal in het doel te werken. En dat betekende dat Rijnland een mooie 3e plek had veroverd! Nadat alle spullen weer ingepakt waren en de prijzen uitgereikt was het voor de Rijnlanders weer tijd om te vertrekken. 

Moegestreden...

In de auto sloeg dan toch eindelijk de vermoeidheid van het weekend toe, en konden Mark, Michelle en Noor met tevreden gedachten eventjes de oogjes dichtdoen.

Linda van As
Foto: Kitty van der Veer

 

 

This entry was posted in Kanopolo, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.