Rijnland kampioen in Deventer

In het weekend van 30 juni en 1 juli werd een kanopolo toernooi georganiseerd door de vereniging die al meer dan 10 jaar Nederlands kampioen is in de hoogste klasse, Deventer. Het eerste team van Kano Rijnland, aangevuld met twee spelers van het tweede team, streed mee.

Alex sprint om de bal

Rijnland begon het toernooi met een wedstrijd tegen het Duitse KC Rheine. De Duitsers waren traag, het leek of ze nog wakker moesten worden en Rijnland won met twee vingers in de neus, 5-0. De tweede wedstrijd was tegen Michiel de Ruyter C. Het team uit Uithoorn maakte het de Rijnlanders niet al te moeilijk en dit gaf Rijnland de kans om de twee jonge spelers van het tweede team, Tjerk Webbers en Roeland-Jan Swartsenburg, in te werken. De jongeren leverden een flinke bijdrage aan het aantal doelpunten, Rijnland won met 8-1. Daarna werd gespeeld tegen de Pink Panters, een combinatie van oud-internationals van de Duitse en Nederlandse damesteams. Die maakten het de Rijnlanders lastig, het ging gelijk op maar de wedstrijd werd beslist met 5-3 in het voordeel van Rijnland. De laatste wedstrijd op zaterdag was tegen het Franse team Ch’ti, een combinatie van jonge en volwassen spelers die het aflegden tegen Rijnland.

Op zondag had Rijnland het zwaar tegen Deventer B en Viking Amsterdam, vooral tegen de Amsterdammers die de rust ingingen met een 3-3 gelijkstand. Pas laat in de tweede helft kwam Rijnland op voorsprong, en won met 7-3. Daarna werd gespeeld tegen Odysseus C dat het voor Rijnland moeilijk maakte om snel uit te breken, maar niet moeilijk genoeg, het werd 3-2. Om zijn plaats in de finale zeker te stellen moest Rijnland alleen nog de jonge honden van Groningen passeren. Het team werd flink onder druk gezet maar wist de 0-1 achterstand om te zetten in een 4-1 overwinning.

De finale tegen de Pink Panters begon met ongelukkig balverlies. Maar voordat de Panters konden scoren wist Lucas Reijnders de bal te veroveren en door te passen naar Alex van der Tuijn die nog voor het doel van de tegenstander lag. De voorsprong van Rijnland duurde niet lang. De 1-1 gelijkstand bleef gehandhaafd dankzij uitstekende reddingen van de roze keeper, tot de laatste minuut voor de rust. Rijnland kwam opnieuw op voorsprong maar moest die in de laatste 10 seconden prijsgeven. In de tweede helft was Rijnland met een 4-3 voorsprong op weg naar de overwinning, toen in de laatste minuut een onmogelijke pass werd onderschept en de Panters in de laatste 10 seconden de gelijkmaker scoorden. In de verlenging maakte Rijnland de golden goal en werd hiermee winnaar van het toernooi.

 Kris Verhaar (bew. Jaap de Lange)

This entry was posted in Kanopolo, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.