10 juni Rijnland te (groot)water op het IJmeer

Zondag 10 juni verzamelde zicht vanuit 3 windstreken kanoers die zich ondanks het warme weer in wetsuits en jassen hesen. Vanuit Rijnland, Harderwijk en Almere kwamen mensen om de Rijnlandse grootwatertocht mee te varen en te begeleiden. Leen voelde zich dus ook bijzonder veilig als enige “deelnemer” tussen al dieĀ  “oude” rotten. De Harderwijkers brachten koffie met koek mee, de zon scheen en het IJmeer was een spiegel met in het zicht ons eerste doel: Pampus.

Met een kleine omweg en wat zoeken naar kleineĀ surfgolfjes bereikten we Pampus waar we gastvrij onthaald werden. De eigenaren van Pampus wissen nogal eens en bij de een moet je het als kanoer doen met een kei-ig strandje, maar nu mochten we op het terras zitten voor koffie met gebak. Het was dus enorm afzien op het grote water.

 

Na Pampus zijn we richting het strand van Ijburg gevaren om via de kust weer terug naar Muiderberg te gaan.

Na dik 20 kilometer bleek het IJmeer dus helemaal niet te groot om op te varen. In tegendeel. Met het uitzicht op het paard van Marken in de verte proefde dit naar meer.
Ik hoop nog meer grootwatertochten samen met Rijnland te gaan varen, want als de besmetting van het grote water je is bereikt, wil je elke keer weer de richting van de horizon opvaren. Wie weet dus aan het eind van de zomer weer een Rijnland grootwater tocht!

Martine

Dit bericht is geplaatst in Grootwater, Verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.