Jeugd Rijnland op Nederlands kampioenschap kanopolo

De jeugd van Kano Rijnland heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen kanopolo in Den Haag. Op vier velden streden maar liefst 50 teams in vijf verschillende klassen. Rijnland speelde in de jeugdklasse (tot 18 jaar), waarin 7 teams waren ingeschreven. De eerste wedstrijd van zaterdag was tegen Viking Venlo J1 en dit team was duidelijk nog een maatje te groot voor Rijnland: 0-6. Misschien lag het aan het vroege tijdstip, want in de tweede wedstrijd werden de Rijnlanders wakker, het werd 7-2 tegen Venlo Viking J2. De 1-2-2 tactiek (1 keeper, 2 verdedigers en 2 jagers) werd goed opgepakt door de jagers Linda en Reinout, zij wisten vaak de bal op de Limburgers te veroveren. De laatste wedstrijd van zaterdag was tegen ZeeWiToe. Beide teams kwamen traag op gang, het tempo en de dynamiek van de tweede wedstrijd waren verdwenen, er werd verloren met 1-4.

Na een goede nachtrust werd op zondag tegen Michiel de Ruyter J1 gespeeld. De Rijnlanders kwamen op achterstand maar werkten deze weg door een onwaarschijnlijk mooi doelpunt van Michelle, die scoorde met haar rug naar het doel. Ondanks de vele kansen eindigden de Rijnlanders met verlies 1-4. De wedstrijd tegen Michiel de Ruyter J2 verliep beter voor Rijnland. Opnieuw wisten Linda en Reinout de bal vaak te veroveren en de wedstrijd werd gewonnen met mooie doelpunten van Mark en Kian, 9-2.

Donderpreek van de coach

De laatste wedstrijd was tegen Kanovereniging De Ronde Venen. In de eerste helft was het chaos. Kansen gingen over het doel en tegenstanders werden niet aangepakt door de verdediging. Het ging gelijk op tot 5-5. Na een stevig onderhoud met de coach wist Rijnland in de tweede helft de gelijkstand in winst om te zetten met 9-5. Een mooi slot van het toernooi in Den Haag waarbij weer een grote stap is gemaakt in de ontwikkeling. Het kampioenschap wordt afgerond in september.

Kris Verhaar (bew. Jaap de Lange)
Foto’s Pieter van Duijn

Dit bericht is geplaatst in Kanopolo, Verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.