Amsterdam Open

Kano Rijnland is afgelopen weekend met zijn sterkste team vertrokken naar de Amsterdam Open, het toernooi op de Amstel bij Uithoorn. Er hadden zich 10 teams ingeschreven in de eerste klasse. Daarnaast waren er ook wedstrijden in de hoofdklasse en tweede klasse. Op zaterdag stonden er 4 poulewedstrijden gepland en Rijnlands eerste wedstrijd was om 9 uur tegen het Schotse Team Scotia. Dit was echt een wedstrijd om in de goede stemming te komen, de Rijnlanders gingen zonder veel tegenstand op de overwinning af, eindstand 6 – 0. Ook in de drie daaropvolgende wedstrijden tegen het Groningse GKV, de Windhappers uit Den Haag en Viking Venlo was Rijnland te sterk voor de tegenstanders. Het Rijnland team werd met gemak poulewinnaar.

Op zondag werd een tussenpoule gespeeld waarin twee wedstrijden op het programma stonden. De eerste was tegen het team van gastheer Michiel de Ruyter dat volledig werd ingemaakt door Rijnland. Ook de tweede wedstrijd, tegen het Poolse Choszczno werd gewonnen. In de halve finale kwam de tegenstander niet opdagen waardoor Rijnland fluitend doorging naar de finale. Hier kwam het Rijnland team opnieuw de Haagse Windhappers tegen. Die hadden elke wedstrijd moeten knokken om de finale te halen.

Finale tegen de Windhappers

In de finale was goed te merken dat de Windhappers waren gegroeid in het toernooi. Zij hadden geleerd van hun fouten en wisten al snel op voorsprong te komen. De Rijnlanders waren door de vele overwinningen gemakzuchtig geworden en kwamen de klap niet meer te boven. Zij bleven hun spel spelen, maar maakten daarbij fouten waarbij de voorsprong van de Windhappers groter werd. In de slotfase probeerde Rijnland meer aanvallend te spelen maar dat mocht niet meer baten. Rijnland ging naar huis met de tweede plek.

Poule Zaterdag
Rijnland – Scotia 6-0
Rijnland – GKV B 5-1
Rijnland – Windhappers 6-2
Rijnland – Viking Venlo 10-1

Poule Zondag
Rijnland – Michiel de Ruyter C 13-1
Rijnland – MOSW Choszczno B 4-0

Finale
Rijnland – Windhappers 2-5

Kris Verhaar
(bew. Jaap de Lange)

Dit bericht is geplaatst in Kanopolo, Verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.