Hollandse Biesbosch

(bron: Biesboschcentrum)

Denkend aan Holland… Op zondag 3 juni varen we een tocht op zowel brede rivieren als de smalste kreekjes. We passeren de Helsluis en de plek waar Noach zijn Ark heeft klaarliggen. In Dordrecht varen we langs het Groothoofd en door de haven met oude schepen voordat we het Wantij op gaan. Al deze wateren staan onder invloed van het getij, we zullen daarom op (langzaam) stromend water varen, als we geluk hebben (of pech, voor de bikkels) het grootste deel met de stroom mee. Op de Merwede varen we tussen vrachtschepen, hier volgen we te allen tijde de instructies van de vaarleider.

De afstand is 20 km, of iets meer als we een extra rondje willen varen over smalle kreekjes. Het dragen van een zwemvest wordt aanbevolen. Vertrektijd 10:00 uur vanaf het clubhuis. De tijd van terugkomst is afhankelijk van de stroming en de pauzes, vermoedelijk tussen 6 en 7 uur ‘s avonds.
We starten bij het Biesboschcentrum Dordrecht. Op de website krijg je een leuk idee van wat er in de Biesbosch te zien en te doen is (www.biesboschcentrumdordrecht.nl).
Opgeven bij Jaap en graag even vermelden of je passagiers kan meenemen naar Dordrecht of dat je mee wil rijden. Peter trekt de trailer.

Jaap de Lange

Dit bericht is geplaatst in Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.