Hazerswoude

Met de boten op de trailer gaan we overal naar toe, maar wat weten we van de verborgen plekjes in onze eigen omgeving?

Op zaterdag 12 mei varen we vanuit het clubhuis naar Hazerswoude. Dat deze tocht zo kort volgt op het Naardermeer avontuur (6 mei, volgeboekt), komt doordat we voor de planning van laatstgenoemde tocht afhankelijk waren van de terreinbeheerder Natuurmonumenten. De datum werd pas bekend toen het vlakwaterprogramma al vastgesteld was.

De tocht naar Hazerswoude is voor ieder niveau geschikt, weliswaar met een lastige overdraagplaats van de Oude Rijn naar de Westvaart, maar er zijn vele handen om daarbij te helpen. We varen door Hazerswoude Dorp en komen via een sluisje in de Oostvaart weer terug op de Oude Rijn. Wie de 2 x 4 kilometer over de Oude Rijn te ver of te saai vindt, kan met Erik meerijden naar Hazerswoude Rijndijk, daarmee wordt de tocht ingekort van 20 tot 12 km.

We vertrekken om 10:00 uur vanaf het clubhuis en zijn daar rond 14:00 uur weer terug. Opgeven bij Jaap, graag met vermelding korte (12 km) of lange (20 km) variant.

Jaap de Lange

Hazerswoude-Dorp (foto: Peter de Gier)

Dit bericht is geplaatst in Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.