Oude Rijn bij Leiderdorp dicht voor werk A4

Door Redactie Leidsch Dagblad

LEIDERDORP – De Oude Rijn bij Leiderdorp gaat de komende maanden en volgend jaar vaak weken achtereen dicht voor het scheepvaartverkeer. Reden is de aanleg van een tweede tunnelbak in de A4, waarvoor een nieuw aquaduct geplaatst moet worden. Beroeps- en recreatievaart moet hierdoor uren omvaren.

Rijkswaterstaat en de aannemer hebben vertegenwoordigers van de beroepsvaart onlangs geïnformeerd. De brug in de A4 gaat weg. In plaats ervan krijgen automobilisten een tunnel en fietsers een fietsbrug. Een fikse klus, waarvoor eerst bovendien alle palen onder de brug moeten worden verwijderd. De Rijn is daardoor tot eind juni en regelmatig geheel of deels dicht.

Niet alleen de A4 wordt de komende maanden onder handen genomen. Ook de brug bij Koudekerk moet eraan geloven. Een extra tegenvaller voor de regioanle reders. Beide klussen kunnen niet gelijktijdig worden uitgevoerd. Langs de Oude Rijn tussen A4 en de Koudekerkse brug zitten bedrijven die afhankelijk zijn van over water aangevoerde materialen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, April 2012. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Oude Rijn bij Leiderdorp dicht voor werk A4

 1. Peter de Gier zegt:

  Aanvulling:

  Van 1 april tot 3 mei is de brug A4 gestremd tussen 7.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ‘s avonds. Schepen kunnen de werkzaamheden passeren vóór 7.00 uur ’s ochtends of na 19.00 uur ’s avonds.
  Van 7 tot 24 mei geldt een volledige stremming voor de scheepvaart.
  Van 21 mei tot 22 juni is de brug A4 gestremd tussen 7.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds. Er geldt een maximale doorvaartbreedte van 6,5 meter. Kleinere schepen kunnen voor 7.00 uur ’s ochtends of na 19.00 uur ’s avonds de werkzaamheden passeren. Voor grote schepen geldt de omleiding.

  Dit is te vinden op de site van de provincie:
  http://www.zuid-holland.nl/aquaductleiderdorp

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.