Vlakwaterprogramma

De Doeshaven was dichtgevroren. In de ijzige kou, op de dag dat het schaatsseizoen op natuurijs van start ging (3 februari) kwam de vlakwatercommissie (Nel, Petra en Jos), aangevuld door Erik en Jaap, bijelkaar om het programma voor het seizoen 2012 vorm te geven. Het resultaat staat in de vlakwateragenda. Er is ruime keus uit korte, reguliere en lange routes, voor elk wat wils. Ook de avontochten staan vermeld.

Om tegemoet te komen aan de leden die avontochten willen varen maar niet op woensdag kunnen, is als compromis gekozen voor een extra avondtocht op iedere eerste donderdag van de maand.

De inmiddels traditionele koudehandentocht valt dit jaar, serieus, op 1 april. Twee weken daarvoor is er een kanokampeerweekend samen met de Windhappers (Den Haag) en Aquavite (Almere), voor lange-afstand vaarders die graag in de kou kamperen. Verder een tocht in de Hollandse Biesbosch, de Hoeksche Waard en, samen met kanovaarders uit Harderwijk, op ‘onze eigen’ Kager Plassen. De Oude Dorpentocht in de omgeving van Reeuwijk is niet voor claustrofobisch aangelegde kanoërs, en we doen de zilverstad Schoonhoven aan op een gecombineerde tocht voor lang- en kortvaarders.

Dank aan Manon, Martine, Gerard en Peter voor hun bijdragen.

Tot ziens op het water,
Jaap de Lange 

(foto: Peter de Gier)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, April 2012, Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.