Kanokampeertocht over de Vlist-Lek-Hollandse IJssel

een gezamenlijk initiatief van Heleen van de Windhappers en Martine van Kano Rijnland en met als gastvereniging Aquavite uit Almere (onze oude gezamelijke club)

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart varen wij een ronde over de Kromme IJssel, de Lek, de Vlist en de Hollandse IJssel. Met als startpunt IJsselstein varen we met de klok mee deze ronde van 60 kilometer. De eerste dag varen we  een stukje over de Kromme IJssel en verder stroomafwaarts de Lek af. Bij Schoonhoven varen we verder over de Vlist. Vlak voor het dorpje Haastrecht kamperen we op een primitieve natuurcamping waar we voor 1 nacht te gast mogen zijn. Er is stromend water, toilet en een mogelijkheid voor kampvuur.
De volgende ochtend varen we de rest van de Vlist af en gaan bij Haastrecht over op de Hollandse IJssel. We passeren Oudewater en Montfoort en komen weer terug in IJsselstein.
http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=795126&key=MRQW6sno.Ejbc
Eigenschappen van de tocht:
We varen de eerste dag 33 kilometer en de tweede dag 27 kilometer. Dik 30 kilometer met een tempo van 6,5 km/uur moet dus geen probleem zijn. Zorg dat dit ruimschoots in de armen zit.
Het is nog koud, houd hier rekening mee met kamperen. We kunnen nog steeds winterse omstandigheden krijgen. Zwemvest, sleeplijn verplicht en neopreen/droogpak sterk aanbevolen.
Vanwege de Lek en de te varen afstand onder winterse omstandigheden is dit een tocht voor de gevorderde vaarder.

Omdat we de tocht in slechts 2 dagen willen varen starten we op zaterdag vroeg in IJsselstein.
Zondag zullen we pas laat weer terug zijn in IJsselstein.

Tijdens de tocht zullen we ongeveer 3 keer moeten overdragen en 2x een stukje van 500 en 800 meter moeten lopen. Kanokarretje moet dus mee!

Wie zin heeft om zich aan te sluiten kan zich aanmelden bij Heleen (heleen3@xs4all.nl) en bij Martine (martine@sprangers-fotografie.nl). Doe dit voor zaterdag 10 maart. Bij windkracht 6 of hoger gelasten we de tocht af.
Wellicht tot de 17-de maart,

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, April 2012. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.