Rainbow Warrior Regatta voor peddelaars met uithoudingsvermogen

Op 7 en 8 juli 2012 vindt de eerste Rainbow Warrior Regatta plaats. Een non-stop vaarmarathon waarbij teams binnen 24 uur 100 kilometer of 100 mijl afleggen voor de Rainbow Warrior, het vlaggenschip van Greenpeace.

De Rainbow Warrior Regatta is een fysieke en mentale uitdaging voor alle roeiers, kanoërs en peddelaars. Van roeiboot tot sloep, van kajak tot drakenboot: alle door spierkracht voortgedreven watersporten komen samen in een van de langste marathons ter wereld. Het evenement start en eindigt in Amsterdam en bestaat uit meerdere etappes van 20 kilometer. De deelnemers roeien of peddelen de tocht in estafette of, als ze goed getraind zijn, volledig. Teams bepalen daarbij zelf het aantal deelnemers per boot. Dag en nacht varen ze door de historische en mooiste natuurgebieden rond Amsterdam, onder andere over de Amstel, het Spaarne, de Zaan en het Alkmaardermeer. Er zijn twee routes, van 100 kilometer en 100 zeemijlen (185 kilometer), zodat zowel zware als snelle boten kunnen meedoen.Mijl en voor mijlen Deelnemers worden uitgedaagd fondsen te werven om vaarmijlen voor het roemrijke schip deRainbow Warrior mogelijk te maken. Ze moeten zoveel mogelijk mijlen voor het zeilschip van Greenpeace mogelijk maken, waarbij 70 euro staat voor één zeemijl.

Nieuwe Rainbow Warrior

Greenpeace liet onlangs een nieuwe Rainbow Warrior bouwen. De zeer moderne tweemaster is volgens de hoogste milieunormen gemaakt en is dit najaar opgeleverd. Het vlaggenschip zal overal ter wereld campagne voeren voor gezonde oceanen en oerbossen en tegen klimaatverandering. De Rainbow Warrior gaat als eerste naar de Amazone om actie te voeren tegen de aantasting van dit prachtige regenwoud.

Voor meer informatie: www.rwregatta.nl

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.