Kajakkers zijn welkom op Ameland

dinsdag 6 december 2011

Zeekajakkers hebben rustplekken nodig om een lange tocht te kunnen varen. Aan de jachthavens op de Waddeneilanden is gevraagd om hun medewerking voor een bivakplekje voor de kajakkers, waar plaats is voor een kajak en een tentje om te slapen.

De gemeente Ameland wil haar medewerking geven. Dit heeft de burgemeester dhr. Albert de Hoop aan het Watersportverbond verklaard. Vanaf volgend vaarseizoen zijn de kajakkers welkom op de jachthaven Leijegat op Ameland.

Gelijk medewerking toegezegd
Texel heeft, toen de vraag werd gesteld in het kader van het totale beleid met betrekking tot het Convenant Vaarrecratie, gelijk zijn medewerking toegezegd. De andere eilanden gaven tot nu toe nee op dit verzoek.

Mede door het Watersportverbond
In het kader van natuurbescherming (art. 20 gebieden) zijn veel hoogwatervluchtplaatsen afgesloten. De afstand om per kano te overbruggen wordt daardoor te groot. Overnachtingmogelijkheden in de jachthavens vormen hiervoor een redelijk alternatief. Mede op aandringen van het Watersportverbond is er medewerking gevraagd aan de jachthavens op de Waddeneilanden

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.