De Nederlandse Kano Bond integreert per 1 januari 2012 met het Watersportverbond

De Nederlandse Kano Bond integreert per 1 januari 2012 met het Watersportverbond. De leden hebben op de Najaarsvergadering van zaterdag 26 november jl. ingestemd met de ontbinding van de kanobond.

Beide voorzitters van de sportbonden zijn content met deze integratie en zien sterke voordelen.
Ab Reinders, voorzitter van de Nederlandse Kano Bond (NKB): “Samenwerking en samenvoeging maakt een betere service mogelijk op het gebied van communicatie, verenigingsondersteuning en de ontwikkeling van producten, diensten en activiteiten. Eén grote watersportorganisatie garandeert meer kwaliteit en continuïteit. Samen staan we sterker”.

Hugo Snoekc, voorzitter van het Watersportverbond: “De integratie past binnen onze ambitie om voor alle recreatieve en sportieve watersporters een sterk verbond te zijn. Niet alleen voor zeilers, surfers, motorbootvaren, of voor watersporten in de branding, maar ook voor kanovaren. Bundeling betekent meer professionaliteit, meer specialisatie, meer slagkracht en een sterkere belangenbehartiging. Zowel landelijk en regionaal als lokaal bij de verenigingen”.

De NKB is in 1933 opgericht en heeft momenteel ruim 6500 aangesloten leden. Deze kanoleden worden per 1 januari 2012 lid van het Watersportverbond. Voor deze leden betekent de integratie dat de huidige activiteiten, zowel op wedstrijdsportniveau als recreatief niveau, vanuit een stabiele en professionele organisatie kunnen worden voortgezet, met als uitgangspunt dat de kano-identiteit zoveel mogelijk blijft behouden.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.