De 34ste VeluweRally gaat niet door!

Wat 33 jaar nooit is gebeurd, gebeurt in 2011. De tocht der tochten, de VeuweRally in Gewest Oost, gaat in het weekeinde van 24 en 25 september niet door.

In overleg met Rijkswaterstaat bleek dat men de waterstand onvoldoende vindt om de tocht veilig door te laten gaan. De organisatoren en vrijwilligers van de VeluweRally vinden dat allemaal bijzonder jammer. Het is spijtig dat de deelnemers niet kunnen deelnemen aan deze prachtige tocht in een naar verwachting mooi weekeinde.

Lage waterstand
Na zo’n slechte en natte zomer was deze lage waterstand niet te verwachten. Bij de IJsselkop moet de waterhoogte 780 cm + NAP zijn. De huidige stand is ca. 740 cm + NAP, en de verwachting is dat er nog ca. 5-10 cm bij zal komen. Te weinig dus. Bij een lage waterstand is het gevaar (door de structuur van de IJssel) groot dat binnenvaartschepen zo’n zuiging veroorzaken dat kanovaarders meegetrokken worden. Bij de aantallen die wij kennen (ca. 500 vaarders) is dat risico onaanvaardbaar. Vanuit de organisatie betreuren we het besluit van Rijkswaterstaat natuurlijk, maar we respecteren het wel. Ook bij ons staat de veiligheid van de vaarders voorop.

2012
De organisatie hoopt iedereen in 2012 bij het jubileum (35) te zien. De VeluweRally 2012 wordt gehouden op zondag 30 september 2012, daadwerkelijk de laatste dag van september dus!

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van VeluweRally.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op De 34ste VeluweRally gaat niet door!

  1. Jaap de Lange zegt:

    Jammer, ik had er veel zin in. Een correctie: hierboven wordt de Veluwerally ten onrechte de ‘tocht der tochten’ genoemd, maar daar is er maar één van en die gaat niet langs de IJssel.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.