Penningmeester gezocht M/V.

 Penningmeester gezocht M/V. Enthousiasme is belangrijker dan ervaring. Reageer snel, want de animo is groot.

Het lijkt een sleuteltje uit het Leids Dagblad, maar de oproep komt naar ik hoop niet verder dan deze nieuwsbrief.

Vanaf 2004 verzorg ik met veel plezier en naar ik hoop met zuinige vlijt de geldmiddelen van onze vereniging en draag ik mijn steentje bij in het bestuur.

We zijn nu 7 jaar verder en dan moet ik eerlijk bekennen dat het me steeds meer moeite kost om de zaak op orde te houden.

Niet dat ik niet goed op de centen let. Dat gelukkig niet, maar op een gegeven moment heb je het wel even “gehad”, mis je de drive en wil je ook eens wat anders.

Ik heb besloten om na de komende Algemene Leden Vergadering (23 november 2011) te stoppen als penningmeester.

Vandaar bovenstaande oproep, want zonder penningmeester draait de tent niet.

Natuurlijk heb ik in informele sfeer al gesprekken gehad met mogelijke opvolgers en ik heb er goede hoop op dat er in de komende ALV een nieuwe penningmeester gekozen kan worden.

Ik weet natuurlijk lang niet van alle leden, welke financiële talenten zij hebben. Mogelijk zijn er meer potentiele kandidaten dan ik kan vermoeden.

Het bestuur zal natuurlijk niemand uitsluiten die zich t.z.t. kandidaat wil stellen. We weten echter ook dat het best moeilijk is mensen te vinden die een bestuursfunctie willen vervullen en daarom hebben we als bestuur ook al actief mensen benaderd en gepolst voor deze functie.

Natuurlijk, het kost tijd en soms zul je andere zaken opzij moeten zetten. Maar we weten allemaal dat dit bij een vereniging hoort.

Het is trouwens best leuk om mee te werken aan goed draaiend houden van een vereniging, ook als penningmeester.

Neemt natuurlijk niet weg dat het soms goed is als er weer eens iemand anders het stokje overneemt en lekker full speed aan de gang gaat. Er liggen tenslotte genoeg uitdagingen voor ons, in een omgeving en een maatschappij die constant verandert.

Nieuwe bezems vegen schoon. Dat wisten ze vroeger al en ook nu is dat nog van toepassing. Ik draag daarom met plezier en vertrouwen mijn functie over aan een van onze leden. Natuurlijk zal ik waar nodig mijn ondersteuning leveren als dat nodig is en als vraagbaak kunnen dienen.

Ik blijf gewoon lid van de club en zal ongetwijfeld niet stil gaan zitten, maar ik ga lekker andere “dingen” doen.

Ik bedank iedereen voor het vertrouwen dat ze in mij gesteld hebben en de ondersteuning die ik van velen gehad heb.

Groeten Wim Stikkelorum

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, September. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.