Westland

Op zondag 11 september varen we een rondje door het Westland en de grachtjes van Delft.

Het eerste deel van de tocht leidt door de kleinschaligheid van Sion en Den Hoorn, daarna kruisen we een aantal hoofdwegen. Na Wateringen gaan we linksaf en komen we in het kassengebied van De Lier en omstreken. Op sommige plaatsen zijn open plekken waar vogels neerstrijken en waar kanovaarders even kunnen aanleggen voor een zelf meegebrachte snack of slok koffie.

In Schipluiden is de Zouteveense brug zelfs voor kano’s te laag. Wie te lui is om over te dragen mag de brugwachter uit het café halen en 3 Euro voor de doorvaart betalen. Daarna volgen we de Gaag en komen we via Den Hoorn in de buurt van Delft. De directe verbinding met het centrum is afgesloten wegens de aanleg van de spoortunnel, we varen daarom een stukje terug naar het vertrekpunt om vanaf de Schie het centrum te verkennen.

Lijkt dit je leuk? Geef je dan op bij Jaap de Lange. Wil je meerijden, of heb je plaatsen voor passagiers? Meld dat er aub even bij. Het is een half uur rijden naar het startpunt langs de Schie bij Transportbedrijf Van der Lee. Wie wil de trailer trekken?

Vertrek vanaf clubhuis: 10:00 uur. We zijn tegen de avond terug.
Startpunt: Delftse Schie bij Transportbedrijf Van Der Lee, Haagweg.
(NB hier is geen kanosteiger maar misschien valt er iets te regelen met roeivereniging DDS niet ver hiervandaan)
Vaarafstand: 24 km eventueel in te korten tot 18 km.

Jaap de Lange

Dit bericht is geplaatst in September, Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.