In de branding op 9 juli 2011

Op de club was dat grappige groene bootje me al opgevallen tussen de andere kano’s. Een soort plastic luie stoel. Ik dacht, dat is net iets voor iemand zoals ik die houd van rustig luieren, een beetje dobberen op het water en vooral niet omslaan en nat worden. Bij navraag bleek het een sitontop.

Zaterdagochtend vroeg vertrokken we naar Katwijk. Een aantal ervaren brandingkanoërs, een groepje van onze beginnerscursus, en nog wat mensen die al aan kanopolo doen (ook al zo’n niet relaxte sport) en dit wilden meemaken.

In Katwijk bij de loods van de Katwijkse kanoclub leenden we nog een paar bootjes (oa zo’n sitontop). Die wilde ik wel uitproberen. Gehuld in allemaal stoere pakken en helmen gingen we de zee in. Beetje dreigende lucht, lekker windje en best hoge golven. Door de branding heenkomen was nog niet makkelijk. Iedere keer dat je net dacht dat je een stukje opgeschoten was, werd je weer teruggedreven door een golf. Maar als je daar eenmaal doorheen was. Echt heel gaaf.

Rustig dobberen was er niet bij; het was hard werken om er alleen al voor te zorgen dat je niet afdreef naar Noordwijk en op die plank bleef zitten. Droog blijven lukte al helemaal niet.

Maar toch. …

Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden.

Bedankt Ivette en Arend-Jan en de andere ervaren kanoërs die hielpen om ervoor te zorgen dat ik zoiets gaafs kon meemaken. De sfeer was goed en volgens mij heeft iedereen genoten. De mensen die niet meegegaan zijn hebben echt iets gemist.

Annemiek

This entry was posted in Augustus, Branding/Wildwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.