Midzomernachttocht Leiden

Ivette voor de verandering in een vlakwaterboot

Met ruim 20 deelnemers was de Midzomernachttocht een groot succes. De meesten hadden mooie creaties van hun boot gemaakt met lampjes in vele vormen en kleuren. Karin en Leo waren met hun Canadees de blikvanger, de mast was alleen net iets te hoog dus die werd ingekort. Poloërs Hans en Matthijs hadden het handiger gedaan met een mast op de rug gebonden. Jeannette was in oosterse sferen met haar Chinese lampionnen op voor- en achterdek. Het had de hele dag geregend maar tijdens de tocht was het droog, het werd een zwoele zomernacht.

Hans met toplicht, Liza met dekverlichting

Wim zit te genieten

De tocht viel samen met de Lakenfeesten in Leiden dus viel de keus van vaarleider Jos op een rondje door de stad, met een bezoek aan het Stadhuisplein en de Stadstimmerwerf waar de muziek was. Dat leverde veel bewondering bij het feestende publiek en de muziek viel zelfs even stil toen we aanlegden. De terugtocht ging langs het Rapenburg en onder het Gangetje door waar een kleine opstopping ontstond achter een sloep met luidruchtige opvarenden, nou ja we waren zelf ook niet stil. Tegen één uur waren we terug bij de club, konden de boten onttakeld worden en hieven we het glas op de goede afloop van de nachtelijke ervaring.

Jaap de Lange
(Foto’s: Brenda Hartevelt)

This entry was posted in Algemeen, Juli, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.