S-team op Kajakfestival Zoetermeer

Zaterdagochtend 21 mei in alle vroegte op de club aanwezig om boten te laden. We konden nog net afscheid nemen van het A-team, zij gingen op weg naar Uithoorn voor het Amsterdam Open. Met name nr18. (Lucas) zag er al verhit uit en dat voor de wedstrijd..

Met vereende krachten werd de trailer geladen met ongeveer alle nog varende poloboten. Er gingen immers drie teams naar Zoetermeer, het J-team, het B-team en het S-team.[Gelukkig lagen er in zoetermeer een nieuwe set van 6 Fluid Vuvubats op ons te wachten, daarover meer in een ander stukje. … Red ]

Ruim op tijd waren we aanwezig in Zoetermeer alwaar Rijnland zich weer van hun beste kant liet zien. Binnen vijf minuten lagen er overal boten, zwemvesten, peddels en overige attributen verspreid. Kennelijk is organiseren niet onze sterkste kant. Maken we een leerpuntje van.

Het B-team opende het bal in de derde klasse tegen onze vrienden van Levitas. Helaas voor de studenten redden ze het niet tegen een gedisciplineerd spelend B-team. Zelf konden we om 12.30 uur aan de bak tegen KVDRV. Het was, letterlijk en figuurlijk, de vuurdoop voor onze Leo. Zijn eerste wedstrijd en onze tegenstander had er zin in. Binnen no time had ongeveer elke Rijnlander wel water gezien, geproefd of anderszins binnen gekregen. De tegenstander, duidelijk meer ervaren, wat wil je als je 1e klasse vaart, zette ons vast en was simpelweg beter, sneller en bovenal agressiever dan wij. Bij een stand van 4-0 bleven ze volharden in hun harde spel hetgeen bij ons opmerkingen uitlokte over sportiviteit. In de tweede helft hebben we redelijk de rust kunnen bewaren waardoor
de achterstand niet verder opliep dan 7-0.

Onze 2e partij tegen Viking mix ging gelijk op. Ook in deze partij vaak onnodig balverlies maar uiteindelijk wisten we de partij met 3-2 winnend af te sluiten. De onrust bleef echter in onze lijven waardoor de laatste partij onnodig gelijk werd gespeeld tegen
Keistad E. Al snel na de laatste partij werd duidelijk dat we niet meededen voor de prijzen deze keer en de volgende dag de verliezerspoule zouden spelen. Op zich ook niet erg, we hoefden niet meer tegen KRDRV, dat was ons best wat waard. Tussen alle wedstrijden door konden we verder genieten van omslaande rafters op de wildwaterbaan, het B-team dat gaandeweg de dag steeds minder goed ging spelen en het J-team dat hun best deed de onervarenheid van zich af te spelen. En niet te vergeten, genieten van de zon die zich de gehele dag liet gelden.

De zondag werd wel even anders, harde wind vol op de beide velden. Bewolkt weer met af en toe een regenbui. Maar tegelijkertijd met de ervaring van Arend-Jan in het veld ook rust in het team. De dag werd geopend door een onderlinge pot, die het B-team nipt wist om te zetten in een winst van 5-4 tegen het S-team. Pas 4 uur later onze tweede partij, nu weer tegen Viking mix. Een partij die we weer winnend afsloten. En als slagroom op de taart, de laatste partij tegen Levitas. Aan het einde stond er een stevige 5-0 voor Rijnland S op het scorebord, met hulp van coach Kris. Stof tot overdenking voor Levitas.

Hierna gingen er nog wat waaghalzen de wildwaterbaan af. Lieke kwam voorbijdrijven even later op de kant gevolgd door een hijgende Roel die ook overboord was geslagen. Beiden hervatten het raften. Ondertussen waren de boten al weer geladen en keerden velen reeds huiswaarts. Zelf reden we eerst naar de club om Roel af te zetten en daarna even door naar Levitas om hun trailer af te geven. Rijnland B vijfde, Rijnland S zesde. Op naar het Rijnland Toernooi komende donderdag.

Siewert

Dit bericht is geplaatst in Juni, Kanopolo. Bookmark de permalink.

1 Reactie op S-team op Kajakfestival Zoetermeer

  1. Roeland zegt:

    een hijgende roeland??? als er iemand rustig bleef was ik het wel die rustig naar de kant zwom!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.